Hlavní obsah

Blažek si chce na ME zlepšit náladu, sestup Norimberku protrpěl na tribuně

PRAHA

Vylepšit dojem z nevydařené sezóny hodlá na mistrovství Evropy brankář Norimberku Jaromír Blažek. Reprezentační dvojka po odchodu ze Sparty s bavorským klubem opustila bundesligu, jejíž závěr Blažek navíc strávil pro zranění břišního svalu jen na tribuně jako divák. „Bylo to pro mě utrpení, cukaly mi nohy i ruce,“ popsal nepříjemnou situaci na pondělním srazu národního celku.

Článek

Na rozdíl od svých kolegů z reprezentace Kollera a Galáska tak pětatřicetiletý brankář nezažil pocit zmaru přímo na trávníku po prohře se Schalke v posledním zápase sezóny. „Zklamání to je velké, ale za nějakou dobu vyprchá. Poslední zápasy jsem strávil na nejhorším místě, co může být - na tribuně,“ zavzpomínal na neradostný finiš bundesligy, v níž se vedle zranění potýkal i s nepřízní vlastních fanoušků.

Sestup z nejvyšší soutěže zažil Blažek i s Bohemians před jedenácti lety. „Ale to se nedá srovnávat. Vše jsme si zkazili prohrami s našimi konkurenty v boji o sestup,“ našel brankář příčinu sestupu. V klubu zůstává a hodlá Norimberku pomoci zpět do nejvyšší německé soutěže. „Myšlenky na změnu nemám, zůstávám. Mám ještě smlouvu a chci v Norimberku vydržet.“

Marod jsem byl dost dlouho

Nyní už se Blažek soustředí na přípravu reprezentace a zejména na návrat do plného tréninkového zatížení. „Cítím se dobře, jsem zdravý. Týden už trénuju s mužstvem. Neměl by být problém, marod jsem byl dost dlouho,“ zavzpomínal na smutné období čtrnáctinásobný reprezentant. „Musím se dostat do brankařského rytmu,“ dodal Blažek.

Chvíle v národním celku si fotbalisté obvykle pochvalují, Blažek by rád zopakoval úspěch z Portugalska 2004. Tehdy skončil na mistrovství Evropy český výběr třetí. Dobrý výsledek na nadcházejícím šampionátu by částečně vylepšil nevydařenou sezónu. „Doufám, že si v reprezentaci zlepšíme náladu a turnaj si užijeme,“ věří Jaromír Blažek.

Reklama

Související témata: