Hlavní obsah

Svěrkoš se děsí desítky na dresu

BAD KLEINKIRCHHEIM

Václav Svěrkoš hrál sobotní přípravný zápas s desítkou na zádech. Dostal číslo, které zpravidla nosí hvězdy první velikosti. V reprezentaci patří momentálně zraněnému kapitánovi Tomáši Rosickému. „Doufám, že se s tím dá ještě něco dělat... Na jedné straně je krásné mít dres po Tomášovi, ale na druhé ta zodpovědnost. Vždyť Rosa je úplně jinde než já,“ přiznal Svěrkoš po utkání s týmem St. Andrä, v němž dal jeden gól.

Článek

„Dali mi ho před zápasem a Marek Jankulovski mi to hned připomněl. Ostatní si dělali srandu,“ prozradil útočník Baníku Ostrava.

„Vím, že desítku nosili vždycky ti největší borci, takže ji asi budu muset odevzdat. Já chtěl pětadvacítku, kterou mám v Baníku. Jenže na mistrovství mohou být čísla jen do třiadvaceti. Tak jestli mi zůstane desítka, nevím, nevím,“ říkal Svěrkoš.

Dal první reprezentační gól za áčko, i když nešlo o oficiální zápas. „Doufám, že to nebude moc drahé,“ reagoval na dotaz, zda ho čeká příspěvek do reprezentační kasy, o kterou se stará pokladník Tomáš Ujfaluši. „Ještě se o tom musím poradit s Jankulem. Svěrky může být klidný. Samozřejmě ho zkasírujeme. Za gól, i když šlo o zápas lehčího rázu. No a k tomu to číslo našeho kapitána,“ řekl s úsměvem Ujfaluši.

Reklama

Související témata: