Hlavní obsah

SOUTĚŽ: Výherci vstupenek na fotbalový zápas Česko vs. Skotsko

PRAHA

Fotbalisté Skotska budou posledním soupeřem českého týmu před odjezdem do dějiště evropského šampionátu v Rakousku a Švýcarsku. A dvacet čtenářů Sport.cz bude sledovat páteční generálku na Euro na stadiónu Sparty na vlastní oči. Ve čtvrtek bylo vylosováno deset čtenářů, kteří správně odpověděli na soutěžní otázku. Každý vylosovaný získal dvě vstupenky.

Článek

Český tým hrál naposledy proti Skotům v kvalifikaci o Euro 2000 a z dvojutkání, které se hrálo v Praze na Letné a v glasgowském Celtic Parku, vytěžil plný počet bodů (3:2, 2:1). Spolu s érou československého fotbalu odehrál národní tým proti svému pátečnímu soupeři dvanáct utkání s bilancí 5 výher, 2 remízy a 5 proher a vyrovnaným skóre 21:21. Tým z Velké Británie vybojoval poslední vítězství v roce 1973, kdy na vlastním hřišti přehrál československý celek v boji o MS 1974 2:1.

Soutěžní otázka se ale týkala současného výběru skotského národního týmu, který prošel rozsáhlým omlazením. Svěřenci trenéra Burleyho na Euro neprošli, když v těžké skupině B nestačili na Itálii a Francii a obsadili třetí nepostupovou pozici. Přípravný duel proti Česku je tak pro Skoty testem před startem kvalifikace o MS 2010, která se rozběhne na podzim letošního roku.

Který fotbalista ze současného kádru Skotska má na kontě nejvíc reprezentačních startů?
ADarren Fletcher
BSteven Fletcher
CChristian Dailly - správná odpověď
Správně odpověděli a vylosováni byli:
Martina Feketová, Opolany
Michal Bielek, Praha
Ondřej Kolenský, Čelákovice
Radek Slíva, Plzeň
Michal Zulueta, Praha
Petr Manda, Praha
Petr Rezek, Náchod
Pavel Sova, Praha
Radek Hron, Praha
František Lauber, Rakovník

Výhercům gratulujeme!

Reklama

Související témata: