Hlavní obsah

Skotští fotbalisté přijedou do Prahy bez střelce Boyda

Fotbalisté Skotska přijedou do Prahy k pátečnímu přípravnému duelu proti České republice bez kanonýra Krise Boyda. Nejlepší střelec finalisty Poháru UEFA Glasgow Rangers je jedním z pěti hráčů, jenž se trenérovi Georgeovi Burleymu omluvil během posledních 24 hodin.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Boyd nebude v Praze v generálce českého týmu na mistrovství Evropy startovat podle BBC kvůli bolavému zadnímu stehennímu svalu. Spolu s ním vypadli během úterka z mužstva nováčci Kevin Thomson a Steven Whittaker, obránce Alan Hutton a útočník James McFadden.

V mužstvu ještě zůstávají Steven Fletcher z Hibernian a kapitán Stephen McManus, přestože je trápí zranění hrudníku, respektive třísel. Místo zraněných povolal kouč jediného hráče, útočníka Motherwellu Davida Clarksona.

Trenér Burley tak bude na stadionu Sparty Praha sázet na hodně složený tým, neboť už v prvotní nominaci začátkem května chyběli čtyři hráči základního kádru.

"Máme pro utkání s Českou republikou omluvenky, ale ty zas dávají příležitosti dalším hráčům. Pokud je využijí, budou mít pak větší šanci udržet se v mužstvu pro kvalifikaci na mistrovství světa," uvedl Burley, jenž vedl v Heart of Midlothian a Southamptonu českého reprezentanta Rudolfa Skácela a koučem národního mužstva se stal letos v lednu.

Reklama