Hlavní obsah

Seefeld je připravený na příjezd českých fotbalistů

SEEFELD

Vše připraveno! V pondělí dorazí do rakouského Seefeldu čeští fotbalisté, kteří se v malebném tyrolském městečku budou připravovat během fotbalového mistrovství Evropy. Na rozdíl od Westerburgu, kde předloni během MS byly české symboly na každém kroku, výzdoba v Seefeldu je skromná. Jen před vjezdem do města a na pěší zóně v centru je cedule s oznámením, že zde česká reprezentace rozbije kemp.

Článek

Český tým dorazí do Rakouska v pondělí po poledni a městečko pod alpskými vrcholky se na své prominentní hosty již těší. Před pětihvězdičkovým hotelem Dorint již stojí nachystaný týmový autobus, na němž se skví velký nápis „Pojďme na to, zvítězíme, sny národa naplníme“.

Když si chcete areál i autobus v českých barvách vyfotit, okamžitě přiběhne hotelový zaměstnanec a už z dálky volá. „Focení je zakázáno, odejděte prosím.“ Během chvíle je autobus od hotelového vjezdu přeparkován zpod české vlajky k podzemním garážím.

Striktní je i ochranka na místním fotbalovém stadiónku, na němž se pod stále zasněženými alpskými vrcholky bude národní tým připravovat během šampionátu. „Bez akreditace vás nemohu pustit,“ oznámí stroze hlídač. Kolem areálu je plot, na němž je ještě zelené plátno k většímu utajení.

Sítě za brankami nechybí

Stačí ale popojít pár kroků a vše můžete sledovat ze svahu nedaleko skokanského areálu. Trenéra Brücknera ale potěší, že za brankami je natažená síť pro zachytávání míčů. Před dvěma lety v Německu se kouč rozčílil na místní, kteří sítě dodělávali až po Brücknerově důrazném upozornění. Z hotelu jsou fotbalisté v tréninkovém areálu během několika minut, cestu lemují vlajky všech účastníků Eura.

Jinak ale Seefeld žije svým tradičním poklidným tempem, o českých fotbalistech ví jen zasvěcení. Turisté korzují po pěší zóně, na níž si mohou prohlédnout ceduli, že český tým bude v Seefeldu bydlet. Zajímavá je oznámená doba pobytu. Kdyby totiž čeští fotbalisté v Tyrolsku zůstali až do 28. června znamenalo by to, že by o den později hráli finále mistrovství Evropy.

Národní tým odlétá z pražské Ruzyně v pondělí před polednem, po příletu do 20 kilometrů vzdáleného Innsbrucku zamíří do hotelu a vpodvečer jej čeká první trénink v Seefeldu. Do šampionátu vstoupí reprezentace v sobotu ve švýcarské Basileji, soupeřem jí bude domácí výběr.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: