Hlavní obsah

Fotbalisté ochlazení přivítali, příprava tentokrát začala včas

SEEFELD
Aktualizováno

Druhý trénink fotbalové reprezentace odstartoval v úterý bez prodlev. Zatímco pondělní úvodní příprava v Seefeldu byla po zásahu zdravotníků mírně opožděná, o den později vše klapalo bez potíží. Národní tým v místním sportovním areálu přivítalo chladné počasí, během čtyřiadvaceti hodin klesla teplota o necelých patnáct stupňů.

Článek

Ochlazení fotbalisté přivítali, pod zataženou oblohou si aktuální počasí pochvalovali. „Na přípravu je to určitě dobré. Ve vedru se netrénuje tak dobře, síly ubývají víc. Jsem zvědavý, jak to bude v Basileji, když nastoupíme v šest hodin. Počasí může být úplně jinačí,“ řekl Jan Polák. V úterý mohl trenér Brückner zahájit trénink podle plánu, po pondělním infarktu šéfa místní ochranky a zpoždění začátku odstartovali Češi včas. Pro jistotu byli u vjezdu do areálu připraveni zdravotníci.

Stejný názor jako Polák měli i ostatní reprezentanti, velké oteplení po přesunu do Basileje by bylo nepříjemné. „Nejhorší by bylo, kdyby do pátku bylo pod mrakem a v sobotu najednou pětatřicet stupňů. To by byla rána pod pás, těžko bychom se s tím vyrovnávali. Přestože by to bylo pro oba soupeře stejné,“ uvažuje Tomáš Galásek. „Osobně jsem na podobně chladné počasí zvyklý. V Holandsku bylo deštivo, v Německu stejně tak. A jak se koukám, Rakousko by mi taky vyhovovalo,“ dodal zkušený záložník Norimberku.

Lepší chladno než vedra

Chladné a deštivé počasí si národní tým užil už na soustředění v Bad Kleinkirchheimu. „Počasí je velice příjemné. Je to lepší, než vedra co byla u nás. Ale není to tak hrozné, jako byl déšť v Korutanech. Tohle počasí mi přesně vyhovuje. Bylo by ideální, kdyby to vydrželo i na první zápas. Ostré slunce a velké vedro bere při zápase strašně moc sil,“ ví útočník Jan Koller.

Horko znepříjemňovalo situaci během páteční poslední přípravy proti Skotsku, kdy se vysoké teploty podepsaly na výkonu obou týmů. „Počasí je rozhodně lepší než proti Skotsku. Hlavní bude počasí v sobotu v Basileji, velký teplotní skok by byl velkou nepříjemností. Teď je počasí pro přípravu dobré,“ pochvaloval si Stanislav Vlček.

Krátké tričko raději ne

Pokyn před úterním tréninkem byl jasný. Pořádně se obléct a neriskovat prochlazení. „Je důležité počasí nepodcenit. Patnáct stupňů rozdílu je znát. Ale jsme zkušení a každý ví, že nemůže chodit v krátkém tričku,“ je přesvědčený o dostatečných zkušenostech Jan Polák.

V úterý fotbalovou reprezentaci čekají dvě přípravy, ta odpolední je otevřená pro místní obyvatele, média i případné pozorovatele protivníků českého výběru na šampionátu. Ve středu a ve čtvrtek už má kouč Brückner naplánované uzavřené tréninky, na nichž chce vyladit sestavu i taktiku pro sobotní start ME proti Švýcarsku.

Reklama

Související témata: