Hlavní obsah

Rosického už lítost trochu přebolela

PRAHA

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický sice do nadcházejícího evropského šampionátu nemůže kvůli zranění a následné operaci podkolenní šlachy zasáhnout, přesto by rád během mistrovství Evropy alespoň na chvíli pobýval s národním týmem.

Článek

Sedmadvacetiletého záložníka Arsenalu láká myšlenka přijet za spoluhráči do Seefeldu a také přímo navštívit některý ze zápasů. Rosický za týmem zavítal už minulý týden v úterý, kdy z lavičky v Edenu sledoval přípravné utkání s Litvou.

„Z různých debat pak vyplynula myšlenka, že bych během šampionátu mohl přijet do Seefeldu za mužstvem a trochu s ním pobýt,“ naznačil Rosický na svých webových stránkách, že by rád strávil nějakou dobu v malém tyrolském městečku, kde reprezentanti v těchto dnech rozbili svůj hlavní stan pro ME.

Rehabilitační plán ještě nezná

„Nevím, jak bych v takovém případě svou roli nazval. Označení za maskota se asi nehodí. Možná bych mohl být něco jako psychologický X-faktor. Jenže nevím, jak se to všechno vyvine. Na prvním místě je můj rehabilitační program, který vytvářejí lékaři a fyzioterapeuti v Anglii. Ještě ho ani celý neznám, ale mám slíbeno, že ho můžu absolvovat skoro celý v Čechách, i když to nemám ve svých rukách,“ uvedl Rosický.

Rád by navštívil také některý ze zápasů. „Moc mě mrzí, že na mistrovství nebudu hrát a týmu nepomůžu, ještě mě ta lítost nepřešla. Ale už aspoň trochu přebolela. Rád bych tedy aspoň viděl nějaký ten zápas osobně z tribuny,“ citovala ČTK Rosického.

Jeho stav po operaci se prý stále zlepšuje. „Rána se hojí dobře, ale nosím ortézu a na každý krok si musím vzít berle. Všechno se podřizuje tomu, abych za pár týdnů mohl zase normálně trénovat a hrát a abych byl zase užitečný pro Arsenal a národní tým. Než se nadějeme, je tu další ligový ročník a další kvalifikace. Už bych u ničeho nechtěl chybět,“ dodal Rosický.

Reklama

Související témata: