Hlavní obsah

Fotbalisté trénovali opět bez diváků, duel s Portugalskem se blíží

SEEFELD

Další trénink s vyloučením diváků absolvovali čeští fotbalisté. V Seefeldu už během pondělního odpoledne kouč Brückner směřoval přípravu ke druhému vystoupení v základní skupině mistrovství Evropy, v němž se Češi ve středu v Ženevě utkají s Portugalskem. To ve svém úvodním vystoupení porazilo 2:0 Turecko. Češi se štěstím zdolali Švýcary gólem Svěrkoše.

Článek

Před tréninkem se reprezentanti podělili o své dojmy s novináři, brankářskou jedničku Petra Čecha poslal Brückner se čtvrthodinovým předstihem. Důvod byl prostý, na jedné z předchozích příprav gólman Chelsea odpovídal na otázky tak dlouho, až zmeškal začátek tréninku.

V Rakousku je v pondělí teplejší počasí s přibližně dvaceti stupni, na středu už meteorologové předpovídají mírné ochlazení a déšť. Podmínky by tak v Ženevě mohly být stejné jako v sobotu v Basileji.

Fotbalisté se v pondělí už seznamovali s Portugalskem, připravují se i na jeho hlavní hvězdu Cristiana Ronalda. „On zase hraje hodně na sebe, ale v ofenzívě jsou Portugalci hodně nebezpeční,“ řekl novinářům David Jarolím.

Trenér Brückner zvažuje změnu v záloze, místo záložníka Hamburku by tak mohl naskočit Marek Matějovský. „Hrát by chtěl každý, ale sestava je na trenérovi. Zatím měl vždycky šťastnou ruku,“ uvedl záložník Readingu.

V pondělí fotbalisty čekal jediný trénink, poté se přesunuli na hotel a v úterý zamíří do Ženevy. Tam je čeká tradiční oficiální trénink, středeční zápas začíná v 18 hodin.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: