Hlavní obsah

Fotbalisté se už v Ženevě chystají na Portugalce

ŽENEVA

S nejistotou vyrazili do Ženevy čeští fotbalisté. V úterý vedení národního celku potvrdilo informaci, že během cesty do Basileje na úvodní zápas proti Švýcarsku o víkendu z pokoje jednoho z hráčů zmizela blíže nespecifikovaná částka. Na místě byla policie, reprezentanti se ale už přesunuli do Ženevy, kde se ve středu ve druhém utkání základní skupiny A mistrovství Evropy utkají s Portugalskem.

Článek

Národní tým zamířil do Švýcarska z Innsbrucku před úterním polednem, let trval něco přes hodinu. Výprava zamířila do hotelu Kempinski u břehu Ženevského jezera, odkud mohou fotbalisté pozorovat místní vodotrysk Jet d'Eau. Populární atrakce je během Eura navíc vyzdobena velkým fotbalovým míčem, který se nad vrcholkem vodotrysku vznáší.

Kapitán Tomáš Ujfaluši a trenér Karel Brückner mají za sebou předzápasovou tiskovou konferenci, od 18:00 si fotbalisté vyzkouší místní Stade de Geneve. Zde se ve středu před 30 tisíci diváky pokusí udělat další krok k postupu do čtvrtfinále. S týmem odcestoval i uzdravený obránce Zdeněk Pospěch. "Všichni hráči jsou připraveni k zápasu," řekl na tiskové konferenci Brückner.

Portugalci ale patří k favoritům šampionátu, v prvním utkání porazili 2:0 Turky. „Těžšího soupeře bychom na Euru těžko hledali, je to pro nás velká výzva. Musíme podat stoprocentní výkon,“ těší se na zápas střelec vítězného gólu proti Švýcarsku Václav Svěrkoš. "Portugalci jsou favoritem skupiny, zítra ale utkání favorita nemá," myslí si trenér Brückner.

Každý se dá ubránit

Finalista posledního kontinentálního mistrovství spoléhá na Cristiana Ronalda, který v dresu Manchesteru United nastřílel 42 gólů v sezóně. „Momentálně je to jeden z nejlepších hráčů, kteří jsou na fotbalových trávnících k vidění. Má úplně všechno, je obrovsky rychlý, s vynikající technikou. Každý se dá ubránit, s ním to bude mnohem těžší,“ uvědomuje si obránce Marek Jankulovski.

Naposledy se oba celky utkaly před necelými 12 lety, zápas rozhodl geniální lob Karla Poborského. Češi poté dokráčeli do finále, kde podlehli Německu. Portugalci si zahráli finále posledního domácího ME, ve finále je porazili Řekové. Středeční zápas začne v 18:00, rozhodovat ho bude Řek Kyros Vassaras.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: