Hlavní obsah

Ujfaluši: Nevidím důvod, proč by fanoušci neměli být spokojeni

ŽENEVA

Vylepšit dojem z úvodního utkání proti Švýcarsku chtějí ve středu čeští fotbalisté. Pokud v Ženevě porazí silné Portugalsko, budou už jednou nohou ve čtvrtfinále mistrovství Evropy. V případě tříbodového zisku by jim jistotu dala neprohra Švýcarů s Tureckem ve večerním duelu. „První zápasy jsou hodně důležité, může do nich vstoupit troška nervozity. Zvládli jsme ho a vyhráli,“ připomněl ještě rozpačitý výkon z duelu v Basileji kapitán Tomáš Ujfaluši.

Článek

Zahajovací utkání šampionátu Češi vyhráli, herně ale proti domácímu výběru nepřesvědčili. S tříbodovým startem do turnaje však mohou být spokojení. „Vím, že to nebylo úplně bez chyb, ale nejdůležitější je výsledek. První zápas jsme výsledkově zvládli a získali první tři body. To povzbudí každý tým a dodá mu sebevědomí,“ řekl na úterní tiskové konferenci Tomáš Ujfaluši.

Třicetiletý stoper reprezentace si uvědomuje, že středeční soupeř je kvalitativně jinde než Švýcarsko. „Shlédli jsme jejich utkání proti Turecku. Nejvíce nebezpeční jsou v útočné fázi. Mají čtyři až pět rychlých hráčů, schopných obejít hráče s výbornou střelou. Věřím, že budeme připravení a nedáme jim moc možností skórovat.“

Hlavní zbraní by měl být Cristiano Ronaldo, nebezpečí bude hrozit i od dalších. „Proti Ronaldovi jsem zatím neměl možnost hrát. Nebezpeční jsou i další Portugalci, Quaresma nebo Simao. Musíme hrát pozorně, zabezpečovat se a být pořád připravení na to, že někoho z nás obejdou. Pak už tam musí být hráč, který přijde na pomoc,“ doufá v týmový výkon kapitán.

Ujfaluši upozornil, že favoritů by se na šampionátu dalo najít víc. „Portugalci byli pasováni do role favorita. Těch je ale více, jednoznačně to potvrdilo Holandsko jasnou výhrou nad Itálií,“ nechal se slyšet obránce, který věří v podporu českých fanoušků. „Věřím, že přijdou a budou hodně slyšet. A snad jim ukážeme lepší fotbal. I když nevidím důvod, proč by neměli být spokojeni. Víme, že můžeme předvádět lepší hru,“ má před svým sedmdesátým zápasem v reprezentaci Ujfaluši.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: