Hlavní obsah

Brückner: Je jasné, jakými zbraněmi musíme na Portugalce

ŽENEVA

Už jen hodiny scházejí do dalšího vystoupení českých fotbalistů na mistrovství Evropy. V souboji proti Portugalsku chtějí oba celky navázat na výhru v prvním zápase, svěřenci trenéra Karla Brücknera ale na rozdíl od soupeře herně nepřesvědčili. „Portugalci mají lepší složení ofenzivy, tomu se musíme přizpůsobit,“ varuje před sílou útočné vozby soupeře český kouč.

Článek

Proti Švýcarsku byli Češi zejména ve druhém poločase pod tlakem, jen díky výbornému brankáři Petru Čechovi a gólu střídajícího Václava Svěrkoše mají na svém kontě tři body. Ve středu v Ženevě ale musejí svůj výkon zlepšit. „Chyběla nám invence a kreativita v útočné fázi. Posledních pět nebo deset minut jsme měli být více na míči a neměli jsme se nechat tak zatlačit,“ vyjmenoval hlavní nedostatky ve hře Brückner. S obrannou činností i výsledkem jsem ale spokojený,“ dodal kouč na úterní předzápasové tiskové konferenci.

Ke druhému duelu základní skupiny A odcestoval i Zdeněk Pospěch, jenž pro horečky zmeškal zahajovací duel šampionátu. „Všichni hráči jsou k dispozici,“ potvrdil trenér. Nasazení beka FC Kodaň se očekávat nedá, do obrany Brückner podle svých slov sahat nehodlá. „Je pravděpodobné, že nějaké změny budou,“ nevyloučil ovšem kouč obměnu kádru na jiných postech.

Češi budou spoléhat na vlastní styl

Portugalsko porazilo Turky 2:0, několikrát trefilo tyč a mělo další šance. Přestože času na taktickou přípravu příliš není, má realizační tým soupeře zmapovaného. „Portugalci jsou až moc dobře čitelní. Teď je času méně, než proti Švýcarsku. Více budeme spoléhat na vlastní styl,“ nastínil své plány český lodivod.

Brückner má jasno i o zbraních, které by na soupeře měly platit. „Našimi zbraněmi by měly být chytrost, kreativita, invence, týmová hra. Nemáme takovou ofenzivní sílu co Portugalci. Což ale neznamená, že jsme slabší,“ věří svým svěřencům trenér, jenž nevidí v utkání favorita. „Favoritem ve skupině jsou Portugalci, ve středečním utkání favorit není.“

Středeční zápas začne v 18:00, rozhodovat ho bude Řek Kyros Vassaras. Přímý přenos vysílá Prima, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: