Hlavní obsah

Smůla, shodli se po prohře fotbalisté

ŽENEVA

Spokojení s výkonem, zklamaní z výsledku. Tak by se dalo v krátkosti popsat rozpoložení fotbalistů po středeční porážce v základní skupině mistrovství Evropy s Portugalskem. Češi sice prohráli 1:3, ale do nedělního klíčového utkání proti Turecku mohou jít s optimismem. „Máme na to, abychom zápas zvládli,“ věří Marek Matějovský.

Článek

Fotbalista anglického Readingu podle očekávání nahradil ve středu zálohy Davida Jarolíma a ofenzivní hru týmu oživil. „Nemáme ale žádný bod a to je podstatné,“ upozornil Matějovský, který do zápasu nešel se speciálními pokyny. „Poctivý výkon, prospěšný pro tým,“ popsal stručně instrukce kouče Brücknera.

Zkušený stratég poslal do útoku místo vysokého Kollera Milana Baroše, čímž soupeře dokonale zaskočil. „Byli dost překvapení,“ připustil Tomáš Ujfaluši. Kapitán týmu byl u prvních dvou gólů Portugalců. „Při prvním gólu nám chybělo štěstí, dvakrát nebo třikrát se tam míč odrazil. Byl nešťastný, co víc k tomu říct. Při druhém gólu prošel Deco hodně lehce. Chyběl nám kousek a střelu Ronalda jsme zblokovali,“ popsal klíčový okamžik duelu Ujfaluši.

Prohra reprezentanty mrzela, favoritovi byli po většinu utkání vyrovnaným soupeřem. „Zklamání je trošku větší, než po jiné prohře,“ připustil Tomáš Galásek. Baroš v útoku bojoval, ale gólově se neprosadil. „Celý mančaft hrál dobře. Proti Švýcarům jsme byli kritizování za výkon, tentokrát asi kritizovaní být nemůžeme. Máme ale nula bodů a musíme hrát až do konce s Turkama. Náš výkon byl pozitivní,“ upozornil nejlepší střelec minulého Eura.

Jediný český gól obstaral Libor Sionko, který je v posledních týdnech ve vynikající formě. I záložníka FC Kodaň středeční výkon potěšil. „Bylo vidět, že dokážeme hrát fotbal. Portugalcům jsme byli rovnocenným soupeřem.“

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák.

Reklama

Související témata: