Hlavní obsah

Sionko: Svůj gól bych klidně vyměnil za remízu

ŽENEVA

Smutný byl po prohře s Portugalskem záložník Libor Sionko. Sice vstřelil jediný český gól, ten ale prohře českého týmu v druhém utkání na fotbalovém mistrovství Evropy nezabránil. „Samozřejmě mě těší, že se mi podařilo dát gól. Ale prohráli jsme a byl bych radši, kdybych gól nedal a zápas skončil nula nula,“ řekl po zápase v Ženevě Sionko novinářům.

Článek

Ofenzivní rychlík vstřelil sedmý gól v reprezentaci, svůj první na velké akci. „Ani bych ale neřekl, že to byl nejdůležitější gól mé kariéry. Když jsme prohráli tři jedna. Svůj gól bych vyměnil za remízu,“ uvedl Sionko, který mohl přidat druhý zásah v závěru.

„Balón byl na mě příliš dlouhý. Couval jsem a nestačil se nad něj dostat. Chyběly mi dva nebo tři centimetry,“ zalitoval nevyužité šance fotbalista. Sionko je jedním z nejmenších českých reprezentantů, přesto gól i šance přišly ze vzduchu. „Kolikrát nejde ani o výšku, ale o to najíst si prostor. Tentokrát se mi to povedlo,“ nevidí hendikep v menším vzrůstu bývalý hráč Sparty či Ostravy.

Oproti prvnímu zápasu proti Švýcarsku zlepšil národní tým kombinaci, nebezpečnější byl i směrem dopředu. „Bylo vidět, že dokážeme hrát fotbal. Byli jsme Portugalcům rovnocenným soupeřem. Oni jsou fantastičtí v práci s míčem, jsou kreativní. Máme na čem stavět do dalšího zápasu,“ připomněl Sionko závěrečné vystoupení v základní skupině A proti Turecku.

To ve středu porazilo gólem v poslední minutě domácí Švýcary 2:1 a s českými fotbalisty se v přímém souboji utká o druhé postupové místo za Portugalci. „Turky budeme mít od zítřka v hlavě.Pokud ale tenhle tým zahraje stejně jako s Portugalci, musí Turky porazit,“ doufá v zopakování dobrého výkonu Sionko, který byl s 11 454 naběhanými metry nejpilnějším českým fotbalistou. „Bylo to fyzicky náročné, ale musím se dát dohromady na Turky.“

Proti Turecku potřebují čeští fotbalisté zvítězit, v případě remízy budou rozhodovat pokutové kopy. „Samozřejmě věřím ve výhru! Kdyby tomu tak nebylo, už bych tu nebyl. Stoprocentně smýšlíme pozitivně,“ uzavřel Libor Sionko.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák.

Reklama

Související témata: