Hlavní obsah

Fotbalisté se po volnu připravují na klíčový zápas

SEEFELD

Po dni volna se čeští reprezentanti chystají na poslední utkání základní skupiny mistrovství Evropy, v němž změří síly s Tureckem. Nedělní duel rozhodne o týmu, který ve čtvrtfinále doplní již jistého vítěze skupiny Portugalsko. V případě remízy budou rozhodovat pokutové kopy.

Článek

Ve čtvrtek hráči většinou odpočívali a relaxovali na hotelu, někteří se jeli projet na kole, další zahrát golf. Fotbal se snažili na chvíli vyhnat z hlavy. „Hráči musí psychicky regenerovat,“ poznamenal trenér Karel Brückner.

Ten večer zasedl se svými svěřenci k televizi a mezi zápasy šampionátu už fotbalistům nastínil nějaké taktické věci s ohledem na duel proti Turecku. S ním se Češi utkají v neděli v Ženevě od 20:45.

Zdravotní stav je dobrý 

V pátek mají fotbalisté tradiční program. Odpoledne je čeká uzavřený trénink, na němž budou pilovat taktiku. Mohou doufat, že pátek třináctého pro ně nebude nešťastným. Zdravotní stav kompletní třiadvacítky je dobrý, v pořádku je už i Zdeněk Pospěch, jehož před prvním zápasem proti Švýcarsku trápily teploty.

Zatímco poslední zápas skupiny A rozhodne o postupujícím, v utkání Švýcarů s Portugalskem půjde už jen o čest. Domácí výběr už po dvou prohrách nemá šanci na postup, Portugalci naopak skupinu vyhrají a ve čtvrtfinále je čeká jeden z trojice Německo, Rakousko a Polsko.

Nejpravděpodobnější variantou je duel s Německem, které si proti domácímu výběru nemůže dovolit zaváhat. V případě remízy Němců s Rakušany by Polsko muselo vyhrát nad Chorvaty minimálně o tři góly, aby při bodové shodě s předloni třetím týmem MS mělo lepší skóre a skončilo druhé.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák.

Reklama

Související témata: