Hlavní obsah

Brückner: Byl to bláznivý zápas s velice smutným koncem

PRAHA/ŽENEVA

Čeští fotbalisté ztratili výborně rozehraný zápas proti Turecku a po prohře 2:3 se s evropským šampionátem loučí. Turci rozhodli o svém postupu až v závěrečné čtvrthodině, kdy vstřelili tři banky. Největší důvod neúspěchu našel kouč Karel Brückner v defenzivě. „Hlavní příčinou bylo, že jsme nedokázali ubránit dvoubrankový náskok,“ řekl krátce po zápase.

Článek

Smutným a tichým hlasem hovořil po utkání trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner. „Příčin neúspěchu bylo více, tou hlavní ale bylo to, že jsme nedokázali ubránit dvoubrankový náskok. Někdy jsme byli až příliš zatažení. Naše levá strana měla s defenzivou velké problémy, to se ukázalo ve všech zápasech na turnaji,“ posteskl si kouč. A doplnil: „Byl to bláznivý zápas s velice smutným koncem.“

Pro trenéra českého celku byl zápas proti Turecku posledním na reprezentační lavičce. „Určitě jsem si to nerozmyslel. Už jsem dlouho rozhodnutý,“ potvrdil svůj konec. Nedělní utkání bylo poslední také pro Jana Kollera, který už dříve ohlásil, že po EURO ukoční reprezentační kariéru. „Pro mě byl nedělní zápas poslední, od teď budu klukům už pouze držet palce,“ poznamenal nejlepší střelec české historie s 55 góly.

„První poločas jsme hráli velice dobře a zápas jsme měli ve svých rukách. Ve druhé půli jsme hodně ztráceli míče a tím byl zapříčiněn tlak Turků,“ všiml si Koller, který až do začátku zápasu nevěděl, zda-li mu zdravotní stav dovolí nastoupit. V utkání se prosazoval opět především ve vzduchu. „Dával jsem si pozor na fauly a z toho vzniklo, že sudí pískal Turkům nedovolené zákroky,“ řekl Koller.

Reklama

Související témata: