Hlavní obsah

Brückner: Závěr zápasu? To byl úplný kolaps

Jan Krůta (Ženeva)Sport.czPrávo

Cesta české fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy po porážce s Tureckem 2:3 skončila. Patnáct minut před koncem přitom svěřenci kouče Karla Brücknera vedli 2:0. Totální selhání vyvrcholilo v 89. minutě po druhé brance Nihata Kahveciho, jenž třetím gólem poslal svůj tým do čtvrtfinále. "Ten závěr si prostě nedovedu vysvětlit," litoval Brückner.

Článek

Proč český tým nezvládl závěr zápasu a daroval Turecku postup?

Ten závěr, to byl absolutní kolaps. Ztratili jsme skvěle rozjetý zápas a ten závěr si prostě nedovedu vysvětlit.

Jak jste viděl zápas do té doby?

Od začátku jsme vsadili na jednoduchost, hráli jsme na Kollera. Chtěli jsme se vyhnout ostrému presinku Turků. Šli jsme do vedení, soupeře jsme nepouštěli do koncovky a naše obranná fáze fungovala kvalitně. Druhou půli jsme začali takovým pětiminutovým útlumem, ale dostali jsme se z toho. Po rychlé brejkové situaci jsme dali druhý gól. Byly tam ještě další nadějné akce a šance, které volaly po definitivním rozhodnutí zápasu. Jenže skutečnost byla jiná.

Dostat tři góly za 15 minut je nepochopitelné. Čím si to vysvětlujete?

Soupeř vstřelil kontaktní gól, který pramenil z našich problémů na levé straně obrany. Měli jsme jít do hlubšího bloku, ale to se vůbec nedařilo. Nedokázali jsme ubránit šestnáctku. Druhý gól rozhodla chyba brankáře, ale problémy jsme měli neustále. Třetí gól si už vůbec nedovedu vysvětlit, to byl totální kolaps. Ztratit takhle zápas, to je nemožné.

Proč vás dostali Turci pod takový tlak?

Každý, kdo prohrává, zkusí vyvinout tlak. Ale já ho musím zvládnout, ubránit, podržet míč, vyrážet do rychlých protiútoků. A to my jsme absolutně nezvládli.

Jak dlouho budete na takový zápas zapomínat?

Hodně dlouho.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák.

Reklama

Související témata: