Hlavní obsah

Matějovský doufá, že vaz v kotníku je „jen“ natržený

ŽENEVA

Necelý poločas odehrál v nedělním utkání proti Turecku Marek Matějovský. Záložník anglického Readingu si v souboji poranil kotník a hřiště opustil na nosítkách. Jen v kabině tak sledoval obrat Turků z 0:2 na 3:2 i jejich následnou radost z postupu do čtvrtfinále fotbalového mistrovství Evropy.

Článek

Matějovský dostal ve středu pole znovu přednost před Davidem Jarolímem, jeho snažení v první půli zhatilo zranění. „Šel jsem do souboje, chtěl jsem vyhrát balón. Když jsem dopadal, tak mě někdo trefil a blbě jsem došlápl,“ popsal ex-mladoboleslavský fotbalista původ potíží. „Nešlápl jsem na podrážku, ale vyloženě na stranu boty. Plnou vahou jsem si zvrtnul kotník,“ doplnil detaily Matějovský.

Z trávníku putoval na nosítkách zdravotníků, rukou si jen zakrýval obličej zkřivený bolestí. „Asi je to natržený vaz v kotníku, snad to nebude utržené. Ukáže se na dalším vyšetření,“ nastínil první diagnózu fotbalista novinářům po zápase.

Druhý poločas závěrečného duelu českých fotbalistů v základní skupině ME tak sledoval z šatny. „Koukal jsem v kabině v televizi. Takovéhle otočení výsledku se jen tak nestává. Takový je fotbal, umí být krásný i krutý,“ připomněl Matějovský málo vídaný zvrat v poslední patnáctiminutovce.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: