Hlavní obsah

Slováci chtěli k reprezentaci Chovance

PRAHA

Slovenský fotbal ještě před odvoláním trenéra Jána Kociana od reprezentace vážně uvažoval o angažování současného sportovního manažera pražské Sparty Jozefa Chovance k slovenskému národnímu týmu. „Ta varianta skutečně existovala. Pohrávali jsme si nejen s možností jednat s německy mluvícím koučem, ale především s variantou, že by k naší reprezentaci přišel Čech či český Slovák. A Chovancovo jméno bylo ve hře skutečně nejdéle,“ potvrdil informaci Sport.cz jeden z členů slovenské fotbalové generality, jenž chtěl zůstat inkognito.

Článek

Celkem logicky, protože Kocian sice u slovenské reprezentace skončil, nový trenér však ještě jmenován nebyl. A to přesto, že k tomu mělo dojít hned ve čtvrtek.

Odložená volba má ovšem prozaický důvod - první muž slovenského fotbalu František Laurinec totiž odjel do Vídně, neboť UEFA ho nominovala jako delegáta na čtvrteční semifinále mistrovství Evropy Rusko-Španělsko.

Rokování fotbalové generality se uskuteční tudíž až v pátek ve Výhni a je takřka stoprocentně jisté, že na lavičku slovenské fotbalové reprezentace, která bude soupeřem českého týmu v kvalifikaci o postup na MS 2010 v Jihoafrické republice, usedne kouč mistrovské Petržalky Vladimír Weiss.

Pražská Sparta, kde Jozef Chovanec působí v roli sportovního manažera, o podobných úvahách Slovenského fotbalového svazu nic neví. „Nikdo nás neoslovil, nikdo nás nekontaktoval,“ tvrdí mluvčí letenského klubu Jakub Otava.

Sám Jozef Chovanec byl  přece jen trochu sdílnější. "Samozřejmě že jsem podobné informace měl, ale k žádnému jednání nedošlo," potvrdil na přímý dotaz Sport.cz hned po čtvrtečním návratu z dovolené na evropském jihu.

Reklama

Související témata: