Hlavní obsah

Toppmöller potvrdil vážný zájem o českou reprezentaci

VÍDEŇ

Šestapadesátiletý německý trenér Klaus Toppmöller potvrdil na schůzce s prvním místopředsedou ČMFS Vlastimilem Košťálem vážný zájem o českou reprezentaci. Oba počítají s dalšími schůzkami. Nového trenéra by měl výkonný výbor svazu jmenovat na zasedání 17. července.

Článek

„Na dvouhodinové schůzce v Mnichově jsme probrali spoustu věcí, týkajících se národního týmu, od mužstva až po realizační tým. Nenašli jsme žádný zásadní problém, který by brzdil nebo znemožnil naši další spolupráci. Domluvili jsme se na dalších schůzkách. Trenér Toppmöller na mne udělal velmi dobrý dojem. Je to silná osobnost s bohatými fotbalovými zkušenostmi,“ řekl Právu Košťál.

Košťál uvedl, že další schůzky budou následovat. „Nehovořili jsme o ekonomických podmínkách, za nichž by pan Toppmöller českou reprezentaci trénoval. Určitě má svoji představu o tom, že náš svaz mu nemůže nabídnout tolik, co jiné bohatší svazy nebo kluby. Z jeho jednání bylo patrné, že prvotní je pro něj zájem o českou reprezentaci a práci u ní považuje za velice prestižní záležitost,“ dodal Košťál, který je momentálně v zahraničí.

Výkonný výbor bude asi vybírat ze dvou jmen 

Místopředseda svazu Jaroslav Vacek už minulý týden uvedl, že svaz je schopen nabídnout zahraničnímu kouči roční plat 300 000 eur (asi 7,7 miliónu korun). český trenér by dostal částku výrazně menší.

„Toppmöller je pro mne jako kandidát na funkci trenéra na stejné úrovni jako Petr Rada nebo Jozef Chovanec. Během čtrnácti dnů budu hovořit se všemi třemi a výběr pak zúžím s největší pravděpodobností na dvě jména. Ta předložím výkonném výboru. Ten by pak měl na svém červencovém zasedání vybrat nového kouč národního mužstva. který by si postavil svůj realizační tým. Otevřená je i otázka manažera reprezentace,“ uvedl Košťál s tím, že o dalších jménech zatím neuvažuje a některé svérázné nabídky ze zahraničí nebere vážně.

Zájem o Toppmöllera projevily v nedávné minulosti také Rakousko a Ghana. Toppmöller zažil největší trenérské úspěchy v Leverkusenu, s nímž se dostal v roce 2002 až do finále Ligy mistrů. Mimo jiné působil i v Eintrachtu Frankfurt, Bochumi, Hamburku. Naposledy vedl reprezentanci Gruzie, kde má smlouvu do roku 2010. Kvůli neplnění finančních podmínek, zakotvených ve smlouvě, od týmu odešel a vyvázání z kontraktu tak prý i podle regulí UEFA a FIFA nebude problém.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: