Hlavní obsah

Trenér Kocian má smlouvu i na příští fotbalovou kvalifikaci

BRATISLAVA

Nový trenér slovenské fotbalové reprezentace Ján Kocian podepsal s vedením svazu smlouvu až do roku 2009, kdy končí kvalifikace na mistrovství světa, které se bude konat o rok později v Jihoafrické republice. Bývalý obránce národního celku chce vytvořit širší realizační tým a adeptům na reprezentační dres se věnovat více individuálně. Řekl to v pátek novinářům.

Článek

"Vsadím na větší počet trenérů v realizačním týmu a individuálnější trénink, abych z hráčů dostal při zápase maximum," uvedl nástupce Dušana Galise na slovenské reprezentační lavičce. Za důležitý označil osobní kontakt s hráči a jejich trenéry v klubech. Inspirací mu je práce německého kouče Jürgena Klinsmanna, který v létě přivedl svůj tým k bronzovým medailím na domácím světovém šampionátu.

Kocian má předložit návrh na složení realizačního a konzultačního týmu do úterka. "Některé posty už mám vyřešené," řekl, aniž by však byl konkrétnější. Po ruce chce mít větší počet asistentů, kondičního trenéra, kouče brankářů a oživit tým lékařů.

Premiéra čeká Kociana v polovině listopadu v přátelském střetnutí proti výběru Bulharska v Žilině. "Nominaci zveřejním v úterý," dodal nejmladší kouč slovenské reprezentace v historii. O jeho jmenování rozhodl výkonný výbor svazu ve čtvrtek. Galis se po porážce v evropské kvalifikaci s Německem dohodl na ukončení smlouvy a bude se naplno věnovat politické kariéře.

Reklama

Související témata: