Hlavní obsah

Ibrahimovic se po roztržce vrací do švédské reprezentace

STOCKHOLM

Švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic se po několikaměsíční přestávce vrací do reprezentace. Útočník Interu Milán své rozhodnutí v úterý sdělil trenérovi národního mužstva Larsi Lagerbäckovi a v modrožlutém dresu se znovu objeví od příštího jara.

Článek

Spor mezi Ibrahimovicem a Lagerbäckem trval od začátku podzimní kvalifikace mistrovství Evropy. Již v přípravě byl Ibrahimovic se spoluhráči Olofem Mellbergem a Christianem Wilhelmssonem vyloučen z týmu za výrazné překročení večerky. Zatímco Mellberg a Wilhelmsson uznali chybu, Ibrahimovic se nadále tvářil uraženě a dával najevo, že se cítí poškozen.

Nyní se však jeho spor s Lagerbäckem zdá být minulostí. Reprezentační kouč ve středu dokonce s odkazem na "přehánění médií" mírnil svá nedávná nekompromisní vyjádření na Ibrahimovicovu adresu, kdy vzpurné opoře švédského útoku například vzkázal, že nechce-li někdo hrát, v národním týmu pro něj prostě není místo.

V úterní nominaci pro přátelské utkání s Pobřežím slonoviny, které Švédsko sehraje 15. listopadu, Ibrahimovic podle Lagerbäcka chybí kvůli jeho velmi nabitému klubovému programu. V únoru však již má nastoupit v přípravném zápasu proti Egyptu a v týmu by se měl objevit i v březnové kvalifikaci ME proti Severnímu Irsku.

Reklama

Související témata: