Hlavní obsah

Odstartoval boj o vstupenky na fotbal s Německem

PRAHA

Ve středu v pravé poledne byl zahájen příjem objednávek na vstupenky na zápas fotbalové kvalifikace ME s Německem, který se bude hrát 24. března v pražské Toyota Areně. Již dříve svazoví činovníci oznámili, že do předprodeje se dostane odhadem asi polovina z osmnáctitisícové kapacity, která je pro zápas přípustná. Až do uzávěrky objednávek 26. ledna nebude fotbalový svaz poskytovat informace o počtu zájemců.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Čeští fotbalisté během tréninku

Článek

Na adrese www.stes.cz odstartoval předprodej, který se však ve srovnání s dřívějšími zápasy liší. Nebude totiž záležet na tom, kdy si fanoušci lístky objednají, o šťastný majitelích rozhodne los. Zájemci, jejichž žádost byla úspěšná, obdrží vyrozumění do 29. ledna. Na uvedené webové adrese jsou uvedeny všechny podmínky, za nichž lze objednávku učinit. Základní však je, že žadatel musí být občanem České republiky. Cena vstupenek je 500, 1000, 1500 a 2000 korun.

"ČMFS důrazně upozorňuje, že je zakázán další prodej či převod vstupenek cizím státním příslušníkům. Případní noví držitelé vstupenek se vystavují reálnému riziku, že neprojdou přísnými kontrolami u vchodů do Toyota Areny, které budou prováděny v součinnosti s policií, a nebudou z tohoto důvodu vpuštěni na stadion," uvádí se v prohlášení na stránkách svazu.

Chystáte se na fotbalový zápas s Německem?
Hlasujte v anketě Sport.cz na konci článku!

Na rozdíl od dřívějších podobných objednávek nehodlá svaz až do 26. ledna informovat o tom, kolik lidí o vstupenky žádá. "Protože nezáleží na tom, kdy v uvedeném období o vstupenky fanoušci požádají, nebudeme čísla zatím zveřejňovat," řekl ČTK mluvčí svazu Václav Tichý.

Přesný počet vstupenek, o které se bude losovat, svaz nezveřejnil, ale při nedávném setkání s novináři svazoví funkcionáři naznačili, že nepůjde o více než polovinu kapacity stadionu. Zbytek vstupenek obdrží němečtí fanoušci (2700 lístků) a obchodní partneři svazu.

Zápas je velmi atraktivní i pro německou stranu

Na zápas se nepřipravují jen čeští pořadatelé, ale také třeba německá veřejnoprávní televize ARD, která bude zápas v Německu vysílat. Její patnáctičlenný štáb počátkem týdne navštívil letenský stadion, kde už plánoval detaily chystaného přenosu. Duel s Čechy je pro Němce vrcholem kvalifikačních bojů, podle odborníků může dosáhnout sledovanosti srovnatelné se zápasy mistrovství světa.

Reklama

Související témata: