Hlavní obsah

Ibrahimovic pokračuje v bojkotu švédské reprezentace

STOCKHOLM

Švédský fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovic pokračuje v bojkotu národního týmu. Hráč Interu Milán, který za národní mužstvo od loňského září nenastoupil, nechce být zařazen ani do nominace pro únorové utkání proti Egyptu. V úterý to oznámil reprezentační trenér Lars Lagerbäck. "Řekl mi, že nemá zájem," uvedl Lagerbäck.

Článek

Dodal nicméně, že s jednou z největších švédských hvězd bude i nadále v kontaktu, protože "ani jedna strana ještě nadobro nezavřela dveře".

K roztržce mezi Lagerbäckem a Ibrahimovicem došlo vloni počátkem září, když se "Ibra" spolu se spoluhráči Olofem Mellbergem a Christianem Wilhelmssonem před přípravou v Göteborgu vrátil do hotelu dlouho po stanovené večerce. Důvodem byla oslava Mellbergových narozenin. Třebaže provinilá trojice nepila alkohol a neprovinila se ničím jiným než pozdním návratem, všichni její členové byli okamžitě posláni domů.

Všichni měli shodně zato, že trenér Lagerbäck zareagoval příliš unáhleně, avšak postupně se za své chování omluvili. Zatímco Mellberg a Wilhelmsson znovu nastoupili za Švédsko již v říjnové kvalifikaci mistrovství Evropy proti Španělsku a Islandu, Ibrahimovic se dál cítil uražen a hrát odmítl.

V přípravě proti Egyptu 7. února bude Švédsko vedle Ibrahimovice postrádat i další ze svých opor Fredrika Ljungberga, který je zraněný. V nominaci není navzdory spekulacím ani útočník Henrik Larsson. Ten momentálně, kvůli zimní přestávce švédské ligy, hostuje v Manchesteru United. Na sklonku své hráčské kariéry již Larsson podle svých vlastních slov s reprezentací skončil.

Reklama

Související témata: