Hlavní obsah

Potvrzeno: fotbalové Euro uvidíme na Primě

Závěrečný turnaj fotbalového mistrovství Evropy bude v roce 2008 poprvé vysílat televize Prima. Její zástupci to dnes uvedli v hlavní zpravodajské relaci. Všechny velké fotbalové turnaje dosud pravidelně vysílala Česká televize.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Ilustrační foto

Článek

Prima majitelům vysílacích práv na šampionát, který se uskuteční v Rakousku a ve Švýcarsku, předložila nejvyšší nabídku. Ta údajně činila sto miliónů korun, o 40 miliónů více, než nabídla Česká televize.

V dějišti ME by měla televize mít čtyři komentátory, další dva pak v pražském studiu. S nabídkou na spolupráci při přenosech hodlá Prima oslovit i známé fotbalové osobnosti. "Uděláme všechno pro to, aby divák mohl sledovat všechny zápasy v té nejvyšší kvalitě," uvedl generální ředitel Primy Aleksandras Česnavičius.

Experti na televizní problematiku tvrdí, že pokud bude Prima chtít vysílací práva maximálně využít, bude se snažit co nejdříve spustit digitální sportovní kanál. Celkem se totiž během turnaje odehraje 31 utkání, některá z nich souběžně, a odborníci neočekávají, že by Prima všechny zápasy odvysílala na svém hlavním programu.

Reklama

Související témata: