Hlavní obsah

Reprezentace se už v Praze chystá na Němce

Česká fotbalová reprezentace se v pondělí sešla v dejvickém hotelu Praha před nadcházejícím dvojutkáním kvalifikace ME 2008 proti Německu a Kypru. Kouč Karel Brückner zatím nepřivítal kompletní jedenadvacetičlenný tým. Na srazu postrádá Petra Čecha, Zdeňka Grygeru, Tomáše Ujfalušiho a Davida Lafatu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Čeští fotbalisté se už chystají na souboj s Německem.

Článek

Gólmana Chelsea čeká večer opakovaný zápas čtvrtfinále Anglického poháru proti Tottenhamu, Ujfalušimu na poslední chvíli zrušili let z Itálie a Grygeru si ještě na pondělní trénink vyžádal nizozemský Ajax Amsterdam. Na srazu chybí i David Lafata, který si léčí virózu a vedení týmu nechce riskovat.

Místo něj by trenér mohl povolat náhradníka. "Rozmyslíme se, jestli někoho povoláme. Stále je šance, že by se David Lafata mohl vrátit. Ale bere antibiotika, takže rychlý návrat není jistý. Rozhodneme se zítra. V úvahu by přicházeli Štajner, Vlček, Piták," řekl Brückner.

Hráči se na zápas těší, silný soupeř je velkým tahákem. "Bude to velký zápas," řekl novinářům kapitán národního celku Tomáš Rosický.

Reprezentace v pondělí zahajuje desetidenní soustředění obědem, odpoledne fotbalisty čeká první společný trénink. Nikoliv ale na Strahově, kde se odpoledne uskuteční dohrávka Gambrinus ligy mezi Slavií a Brnem, nýbrž na tréninkovém stadiónu Sparty na Letné. Hlavní plocha hřiště, na němž se bude v sobotu s Německem hrát, dostává některé nové části trávníku.

Do Liberce, kde ve středu změří Češí síly s Kyprem, se reprezentanti přesunou až v úterý. Utkání s Německem bude rozhodovat Ital Roberto Rosetti, proti Kypru Chorvat Iran Bebek. Oba zápasy vám Sport.cz přinese v podrobných on-line reportážích.

Reklama

Související témata: