Hlavní obsah

V kyperské nominaci je osm fotbalistů z řecké ligy

NIKÓSIE

V nominaci kyperských fotbalistů na kvalifikační zápasy pro mistrovství Evropy se Slovenskem a Českou republikou je osm hráčů z řecké ligy. Trenér Angelos Anastasiadis má k dispozici všechny obvyklé opory. Nejzkušenějšími členy týmu jsou útočníci z Olympiakosu Pireus Janakis Okkas a Michalis Konstantinu, kteří v reprezentaci nastříleli dohromady 41 branek.

Foto: ČTK

Janakis Okkas ještě v dresu AEK Atény.

Článek

Z Larisy na sraz přiletí další útočný tandem Aloneftis - Alexandru, z PAOK Soluň E. Charalambus a Jasemakis, z Panathinaikosu Charalambidis a z Xanthi Garpozis. Všichni ostatní hráči z dvaadvacetičlenného kádru hrají kyperskou ligu.

Kypřané mají zatím ve skupině D na kontě hladké porážky na Slovensku a ve Walesu. Na druhé straně však nastříleli pět gólů Irům a s Německem doma remizovali 1:1. Jejich řecký kouč Anastasiadis nemá na Prahu příjemné vzpomínky. V roce 2002 tady jako trenér PAOK Soluň zažil v Poháru UEFA prohru 0:4 se Slavií.

Kypřané se v sobotu v Nikósii pokusí Slovákům alespoň částečně oplatit debakl 1:6 z Bratislavy. Ve středu 28. března pak nastoupí proti českým fotbalistům v Liberci.

Reklama

Související témata: