Hlavní obsah

Koller: Toužíme po postupu a chceme nad Němci vyhrát

Kanonýr české fotbalové reprezentace Jan Koller se po špatném úvodu sezóny opět dostal do své obvyklé formy. Jeho výkony se odrazily i na výsledcích francouzského klubu z Monaka. Nejlepší střelec v reprezentační historii tak dorazil na sraz Brücknerova výběru před zápasem s Německem v dobré náladě a s myšlenkami na vítězství v prestižním duelu.

Foto: PRÁVO/Karel Felt

Jan Koller

Článek

Zápas s Němci pro vás bude specifický tím, že jste v Bundeslize působil v dresu Dortmundu...

S mnoha hráči z jejich sestavy jsem se na hřišti potkal, jejich kvalita je nepopiratelná. V jednom týmu jsem nastupoval s Lehmannem a Metzelderem, určitě před zápasem prohodíme pár slov.

Jak byste zhodnotil sílu sobotního protivníka?

Po ME v Portugalsku udělali generační výměnu a jsou teď hodně silní. Mladí hráči svou šanci pevně chytli, což dokázali i svými výkony na domácím MS.

Co by mělo být klíčem ke kýženému úspěchu?

Němci jsou kompaktní jako tým. Jejich obranná hra začíná již od útočníků. Důležité tedy bude, abychom byli maximálně efektivní ve využívání šancí, kterých mít moc nebudeme.

Což byste měl mít na starosti především vy, jako nejlepší střelec české historie...

Není důležité, kdo ty branky vstřelí. Já osobně se cítím dobře po psychické i fyzické stránce, v Monaku se nám teď daří. Moc se Těším na velký zápas, kterých tuto sezónu příliš nezažiji.

Němcům bude chybět řada hráčů, myslíte si, že je to naše velká výhoda?

Z důležitých hráčů jim chybí pouze Klose a ten pravý obránce (Arne Friedrich z Herthy Berlín pozn. red.). Jsou tak kompaktním mužstvem, že vzniklé díry bez problémů zacelí.

S jakým cílem do utkání půjdete?

Chceme vyhrát, protože toužíme po postupu na ME. Naší výhodou bude skvělá atmosféra na vyprodané Letné, kde se nám tradičně daří.

Pro oba týmy, favority skupiny D, by byla možná nejvýhodnější remíza...

Obě mužstva budou chtít hrát na vítězství. Plný bodový zisk by úspěšnější družstvo posunul již blízko k postupu.

Reklama