Hlavní obsah

Brückner: S Němci nemám špatnou bilanci

S očekáváním hledí k blížícímu se kvalifikačnímu utkání s Německem trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner. Na pondělní tiskové konferenci v Praze připomněl, že má s třetím celkem loňského mistrovství světa stoprocentní bilanci. Jediné utkání jeho svěřenci na ME 2004 vyhráli. „Já jsem s nimi hrál jenom jednou a vyhrál,“ zavzpomínal na lisabonskou výhru 2:1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Brückner na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Jak se chystáte na největšího soupeře v kvalifikaci?

O víkendu jsem sledoval zápas Hannoveru s Hamburkem, potom další sestřihy.

Z Hamburku jste dodatečně povolal Davida Jarolíma...

Tento tah jsem signalizoval. S Davidem máme více alternativ. Někteří naši hráči nehrají pravidelně, navíc naše liga začala hodně pozdě. Pro Davida jsme se rozhodli pro jeho zkušenost, navíc nastupuje pravidelně.

Radost vám může dělat forma Milana Baroše, který se o víkend znovu trefil ve francouzské lize. Jste spokojený s jeho formou?

Od přestupu do Lyonu je vidět posun a věřím, že to bude trvalý trend. Stále tam jsou i rezervy, což ví i Milan Baroš.

Překvapila vás něčím nominace Německa?

Je standardní. Soupeř má ztráty, ale stejně by útočná dvojice Podolski - Kurányi nastoupila. Potíže mají jen na pozici pravého obránce.

Co je nejsilnější stránkou soupeře?

Je ohromně kompaktní, hraje účelně a takticky. Smrtící je rychlý útok, pokud mu jej soupeř dovolí hrát. Záložní čtveřice nebo pětice je dominantní, ustálená je i obranná čtverka.

Mají Němci i nějaké slabiny?

O těch bych samozřejmě pomlčel, nebylo by moudré o nich hovořit. Spíš vidím ty přednosti.

Líbí se vám herní styl Němců?

Hrají podle gusta svých trenérů. Udělali už na mistrovství světa velký pokrok a pokračují v tom dál. Což bylo vidět s výjimkou utkání na Kypru v každém zápase.

Proč českému celku nesedí německý styl?

Já jsem s nimi hrál jenom jednou a vyhrál. Našli bychom i jiné příměry. Umíme zahrát proti každému, ale můžeme prohrát stejně tak s každým.

Co bude naopak největší zbraní vašich svěřenců? Tradiční česká kreativita?

Ta je naší největší zbraní. Tuto vlastnost českých hráčů určitě využijeme. Nesmí být nikdy potlačena nějakou taktickou závislostí. Budeme na ní mít založený i náš systém.

Reklama

Související témata: