Hlavní obsah

Brücknera rozpálil štáb německé televize

PRAHA

Karel Brückner, trenér národního týmu české fotbalové reprezentace, byl při úterním tréninku před sobotním kvalifikačním zápasem s Německem rozpálený do běla. Nenaštval ho žádný z hráčů, ale štáb německé televize, který celý trénink natáčel. „Co je to tady za komedie, co je to za cirkus,“ prořízl zničehonic hlas trenéra Brücknera poklidně probíhající dopolední trénink na strahovském stadiónu.

Článek

„To jsme tady potom všichni na ho…“ rozohnil se trenér českého elitního výběru, když zjistil, že u postranní čáry snímá trénink kromě televize Prima také kamera německé WDR. Nácvik rozehrávky a přechodu přes obranu s klíčovými muži v čele Rosickým, Polákem či Kollerem s Barošem byl okamžitě zastaven. A zástupci televizních stanic vykázáni mimo stadión. Paradoxně byl přitom včerejší trénink otevřený pro média. Po skončení devadesátiminutové přípravné jednotky už byl Brückner v klidu. „Já už ani nevím, co mě tak naštvalo. Já kroutím hlavou pořád,“ mávl rukou v tu chvíli už dobře naložený trenér. „Vypadá to na dva diazepamy,“ usmál se ještě. Možná ho pobavila i reakce hráčů, kteří si dobírali nic netušícího tiskového mluvčího reprezentačního týmu Lukáše Tučka. „Co to jako mělo znamenat. To je kafíčko na tribuně a pak…“ špičkoval útočník Jan Koller člena realizačního týmu. „Lukáši, vůbec nejsi připravený,“ přisadil si záložník Jan Polák.

Trénink jinak v poklidu

Jinak proběhl trénink v poklidu. „Pondělní jednotka je na nastartování celého režimu, úterní už obsahovala nějakou práci,“ ohlížel se Brückner za devadesáti minutami, během nichž hráči absolvovali i hru na dvě branky a vybraní jedinci v závěru pilovali střelbu. V úterý měl na tréninku k dispozici osmnáct borců. Obránce Radoslav Kováč však pouze vyklusával v doprovodu lékaře Petra Krejčího. „Mám z minulého zápasu na naší umělce natažený stehenní sval na levé noze. Ale ve středu už bych měl zvládnout plnou zátěž,“ líčil borec moskevského Spartaku, který hraje domácí utkání na umělém povrchu. Až po obědě se k týmu připojili brankář Petr Čech, jehož Chelsea hrála v pondělí utkání FA Cupu s Tottenhamem, a obránce Zdeněk Grygera, který si plnil klubové povinnosti v Ajaxu Amsterdam. Mimo hru zůstává nemocný útočník David Lafata. „U Kováče musíme být opatrní, protože svalové zranění je nevypočitatelné. A u Lafaty se rozhodneme ve čtvrtek podle vývoje situace. Bylo by neetické v tuto chvíli hovořit o náhradnících,“ prohlásil Brückner, který si na rozdíl od hráčů pochvaloval mrazivé klimatické podmínky.

Vítězná čára

Ještě před odjezdem do hotelu si na prázdné ploše zahrál „čáru“ s lékařem Krejčím a asistentem Radou, které na závěr porazil, když míč z jeho kopačky spočinul jen pár centimetrů od čáry značící středový kruh.

V dobrém rozpoložení opouštěla stadión i skupinka zadáků doplněná o Rosického, Kuliče a Matějovského, která v rohu hrála bago a hříšníka Rozehnala ve středu vydusila delší dobu, když si mladý obránce pomohl k zastavení míče rukou. Odpoledne měli hráči volno, ve středu je čekají dva tréninky.

Reklama

Související témata: