Hlavní obsah

Sionko: Důvěra mi dodává sílu

PRAHA

I když Libor Sionko už pár týdnů sleduje zápasy Glasgow Rangers jen z tribuny, protože nový kouč mu nedává šanci, trenér české reprezentace Karel Brückner o jeho nominaci vůbec nezapochyboval.

Článek

„Nemůžeme si dovolit pominout takového hráče, když kraje zálohy máme trochu bolavé,“ řekl kouč na nominační tiskovce. „Taková důvěra trenéra moc těší a dává sílu. Nehraju asi měsíc a půl, ale zatím nestrádám. Věřím, že mi snad zápasy nechybějí. Ta pauza není tak obrovská, navíc jsem fit, takže mám natrénováno. Sem tam jsem odehrál nějaký přátelák. Budu se snažit pozici v reprezentaci obhájit,“ řekl odhodlaně středopolař národního týmu.

Na podzim byl hrdinou úvodního kvalifikačního dvojzápasu. Nahrál na oba góly ve vítězném duelu s Walesem v Teplicích a v Bratislavě poslal dvěma brankami soupeře do kolen. Na třetí pak opět přihrával. „Na to se krásně vzpomíná. Strašně rád bych se k výkonům v těch dvou zápasech alespoň přiblížil. Zápas na Slovensku byl z mého pohledu úžasný,“ zasnil se.

Proti Německu by neměl chybět na pravém okraji středové řady. Brückner své věrné hned tak neopouští. „Moc se na sobotní zápas těším. Němci jsou velmi silní. Na hřišti nechají všechno. Nehrají třeba nejlíbivější fotbal, ale svojí disciplinovaností dokážou zápasy dotáhnout k vítězství. My máme ale také velmi kvalitní tým a dokážeme porazit kohokoliv.

Když v sobotu podá každý na hřišti svůj standardní výkon nebo ještě přidá něco navíc, věřím, že vyhrajeme. Když se to podaří, získáme velmi výhodnou pozici do dalších utkání. Když pak porazíme papírově slabší soupeře, než jsou Němci, pak jsme na mistrovství Evropy, ale nechci nic zakřiknout,“ přál si nahlas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články