Hlavní obsah

Bierhoff předváděl německým fotbalistům, jak hraje Koller

FRANKFURT NAD MOHANEM

Z funkce manažera reprezentace se někdejší útočník Oliver Bierhoff na chvíli převtělil do role Jana Kollera. Na čtvrtečním tréninku předváděl německým fotbalistům, jak si počíná na hřišti český obr, do jehož výšky mu chybí "jen" jedenáct centimetrů.

Foto: ČTK/Thorsten Wagner

Manažer německé reprezentace Oliver Bierhoff (vlevo) s vycházející hvězdou Lukasem Podolskim.

Článek

"Když se nacvičovaly taktické věci, převlékl jsem se a šel klukům ukázat, jak Koller hraje," řekl osmatřicetiletý střelec vítězného gólu v prodloužení finále mistrovství Evropy v Anglii 1996 proti českému týmu.

Jinak zastává Bierhoff zcela jinou úlohu a před sobotním utkáním na Letné se projevil jako "přísný šéf". Před fotbalisty postavil úkol odčinit blamáž z mistrovství Evropy v Portugalsku. "Očekáváme, že se tak stane už v tomto zápase na soupeřově hřišti," řekl ve Frankfurtu nad Mohanem den před odletem výpravy do Prahy.

Podle Bierhoffa se Němcům naskýtá velká šanci si prakticky zajistit postup na mistrovství Evropy. "Když vyhrajeme, můžeme mít klid. Pokud prohrajeme, jsou za námi hned další týmy," konstatoval.

Němci doufají, že Rosický není ve správném rytmu 

Němečtí reprezentanti si ve čtvrtek dopoledne nejprve mohli vybrat ze dvou variant regeneračního tréninku - jógu nebo fitness. Odpoledne pak absolvovali poslední přípravu na domácí půdě.

Před cestou do Prahy vystupovali sebevědomě. "Chceme vyhrát, to je jasné. Myslím, že Češi mají po výkonech, které jsme předvedli, před námi respekt," uvedl kapitán Michael Ballack podle agentury DPA. "Jsme nažhaveni a chceme kousat," prohlásil Torsten Frings.

Vedle Kollera směřují Němci pozornost také k dalšímu "starému známému" z Borussie Dortmund Tomáši Rosickému. "Jedinou výhodou pro nás je, že v posledních týdnech měl menší zdravotní problémy a ještě není úplně ve správném rytmu. Snad nebude moci odehrát naplno celých 90 minut," řekl brankář Jens Lehmann, Rosického spoluhráč z Arsenalu.

Tým trenéra Joachima Löwa nastoupí podle německých médií pravděpodobně v této sestavě: Lehmann - Lahm, Mertesacker, Metzelder, Jansen - Schneider, Frings, Ballack, Schweinsteiger - Podolski, Kuranyi.

Reklama

Související témata: