Hlavní obsah

Trenér Angličanů zažíval po remíze v Izraeli velkou frustraci

Krize anglického národního týmu nabírá na obrátkách. Reprezentanti Albionu ve fotbalové kvalifikaci o postup na ME 2008 vyšli potřetí za sebou gólově naprázdno a trenér Steve McClaren tento fakt těžce nesl. Neštvala ho ani tak sama sobotní remíza v Izraeli, jako spíš totální střelecká impotence jeho svěřenců, která opět o trochu víc zkomplikovala anglickou cestu na šampionát.

Článek

"Jsem zklamaný a frustrovaný. Takovým způsobem ovládat zápas, vypracovat si tolik šancí, a přesto nebýt schopný skórovat je hodně skličující a ne moc dobré. Remizovali jsme v zápase, který jsme měli jednoznačně vyhrát," řekl McClaren. Přestože mu ze sestavy vypadlo několik opor, dokázali si Angličané vytvořit v Tel Avivu dostatek šancí.

Když už však hráči kolébky fotbalu zvedali ruce nad hlavu, zhatil jejich radost zdvižený praporek asistenta rozhodčího. "Hráči dělali všechno, co jen bylo možné, posílali míče do správných míst, ale nebyli schopni provést rozhodující přihrávku," litoval McClaren, jehož tým ztrácí na druhé postupové místo v tabulce tři body.

Své svěřence McClaren po zápase pořádně seřval

Domácí trenér Dror Kaštan si po bezbrankové remíze mnul ruce. "Každý jiný výsledek než porážka mě potěší. O to víc, když vezmu v úvahu způsob naší dnešní hry, hlavně v prvním poločase," ocenil izraelský výkon v úvodu utkání. "To, že jsme nevyhráli doma, ještě neznamená, že jsme ztratili šance na získání další spousty bodů do kvalifikace," varoval příští soupeře Kaštan.

Své rozhořčení dal McClaren pocítit i hráčům, když je podle britských novinářů ihned po zápase v šatně pořádně seřval. To potvrdil také kapitán John Terry. "Když jsem se dostal do šatny, tak tam všichni mlčeli," řekl Terry deníku News of the World. "Pak dorazil trenér a začal šílet a nadávat. A měl proč, protože to bylo zklamání. Měli jsme vyhrát, ale jen jsme remizovali, což bylo jako prohra," dodal spoluhráč Petra Čecha z londýnské Chelsea.

Fanoušci Albionu si přejí trenérovo odvolání

McClaren nedokázal svůj tým dovést k výhře v pátém utkání za sebou a ještě více prohlubuje historicky nejhorší start trenéra na lavičce Anglie. Na jeho hlavu padá vlna kritiky, tu však McClaren srdnatě odráží. "Mou prací je zajistit Anglii účast na mistrovství Evropy," řekl McClaren pro BBC. "My se tam dostaneme. Máme před sebou ještě dostatek zápasů, aby se nám to podařilo," dodal.

McClarenův výběr by se měl odrazit k lepším výsledkům ve středečním utkání se slabou Andorrou, která prohrála všechny čtyři kvalifikační utkání, když vstřelila jedinou branku a devatenáctkrát inkasovala. Ovšem i předpokládaná vysoká výhra bude jen malou náplastí na bolavá srdce anglických fanoušků.

Ti své zklamání s výsledky dávali najevo již v zápase při Izraeli, kam přicestovaly zhruba čtyři tisíce anglických příznivců. V závěru pak McClarenovi prostřednictvím sborové písně vzkázali: "Nevíš, co děláš." Pak žádali jeho odstoupení.

Reklama

Související témata: