Hlavní obsah

Brückner: Výkon v druhé půli byl hodně špatný

LIBEREC

Smutný byl po výhře nad Kyprem kouč fotbalové reprezentace Karel Brückner. Jeho svěřenci sice vyhráli 1:0 a připsali si tři body do kvalifikační skupiny D, ale výkon měl do dokonalosti daleko. „Výsledek 1:0 jsme museli ubránit. Takovou nervozitu v závěru jsem u svých hráčů nečekal,“ řekl novinářům zkušený trenér.

Článek

Úvod měla přitom česká reprezentace dobrý, v první čtvrthodině se zdálo jen otázkou času, kdy kyperská hráz povolí. „První poločas byl z naší strany dobře zahraný. Dobře jsme napadali, byly tam šance, pološance. Soupeře jsme pouštěli k vlastní brance jen výjimečně. Nastoupili jsme se záměrem rychle rozhodnout a nepřipustit komplikace. Ty se staly, museli jsme střídat dva hráče. Další jsme si přivodili špatnou hrou,“ připomněl neobvyklé dvojnásobné střídání ve stoperské dvojici Brückner.

Nejprve musel Grygeru nahradit Kováč, kterého po čtvrthodině vystřídal Jiránek. Kováč stihl během krátké doby vstřelit jediný gól zápasu. Ostatní šance domácí zahazovali a ve druhé půli se na jejich kopačky přilepila nervozita z možného neúspěchu. „V závěru přišla obrovská nervozita a chyby hráčů, u kterých bych to nečekal. Museli jsme ubránit výsledek 1:0,“ shrnul kouč dramatický závěr, kdy mohl soupeř po akcích kapitána Okkase minimálně vyrovnat.

Na týmu se podle jeho trenéra podepsala aféra, po které byli v pondělí fotbalisté potrestáni miliónovou pokutou za porušení životosprávy. „Ty hráče jste museli sledovat, že je to ovlivnilo. Ale vše jsme si udělali sami, tak jsme si to museli prožít. Dnešní výkon, zejména v druhé půli, byl hodně špatný,“ řekl novinářům Brückner.

Na pozápasové tiskové konferenci trenér připustil, že může u národního celku skončit. „To víte, že o rezignaci přemýšlím. Takové pocity vás vždycky napadnou. Ale nechci se teď unáhlovat a udělat nějaké vyjádření,“ uvědomuje si složitost situace zkušený kouč. „Ale trenér národního celku je pod tlakem vždy. Ať se mu daří nebo nedaří. To k té práci patří,“ dodal.“ Vše by se mělo vyjasnit v následujících týdnech, kdy se Brückner hodlá sejít s vedením reprezentace i svazu a domluvit se na dalším postupu.

Anastasiadis kritizoval rozhodčí

Zklamaný byl po zápase trenér Kypru Angelos Anastasiadis. Jeho svěřenci na hřišti jednoho z favoritů kvalifikační skupiny D mohli bodovat. Chyběl ale klid v zakončení. „Byl to otevřený zápas, který mohly vyhrát oba týmy. My jsme chtěli zvítězit, protože jsme poslední zápas prohráli,“ řekl na tiskové konferenci Anastasadis.

„V prvním poločase soupeř zahodil několik šancí. Dalším faktorem byl rozhodčí, takhle odpískaný zápas jsem ještě neviděl. Víc nic k tomu nemusím říkat. Pětkrát nebo šestkrát odpískal faul u našeho pokutového území, dštil síru na adresu chorvatského arbitra Bebeka. Přesto měl Anastasadis pro své svěřence slova chvály. „Jsem spokojený s výkonem svých hráčů. Ve druhém poločase jsme zahodili hodně šancí, mohli jsme tento zápas vyhrát. Ale s výsledkem jsem hodně nespokojený.

Reklama

Související témata: