Hlavní obsah

Beckham kouči Anglie: Jsem kdykoli připraven vrátit se do týmu

Fotbalový záložník David Beckham stále častěji plní přední stránky společenských magazínů, než aby se o něm psalo v souvislosti se sportem. Zatím poslední pozdvižení vyvolal prodejem práv na reality-show ze stěhování své rodiny do Ameriky. Ve čtvrtek jej čekala další společenská událost - slavnostní večer v Londýně, na kterém se předávaly ceny britského sportovního průmyslu.

Foto: ACTION IMAGES/Reuters/John Marsh

David Beckham přebírá cenu za přínos britskému sportu na slavnostním večeru v Londýně.

Článek

Jednatřicetiletý Beckham si odnesl ocenění za mimořádný přínos britskému sportu. Ceremoniál navíc využil k prezentaci nového účesu ála Sting a pózování fotografům s manželkou Victorií. Nic ale nemůže zakrýt, že by vše bez dlouhého rozmýšlení vyměnil za chvíli, kdy by mohl opět navléci kapitánskou pásku anglické reprezentace, nebo si za ní alespoň ještě v nějakém utkání zahrál.

A fanoušci volají po návratu oblíbené hvězdy stále intenzivněji, vzhledem k tomu, že se Anglii v kvalifikaci na mistrovství Evropy příliš nedaří. Ve své skupině jsou hráči Albionu zatím na třetím, nepostupovém místě. V čele skupiny E jsou s třinácti body Chorvati, druzí jsou Izraelci, kteří mají jedenáct bodů stejně jako Anglie a čtvrté Rusko, které má ale zápas k dobru.

Fanoušci proti Andoře vyvolávali jeho jméno

Bývalý kapitán anglické reprezentace Beckham se návratu nebrání: „Vždycky jsem říkal, dokud aktivně hraji, vždy budu národnímu týmu k dispozici.“ Pokud si již za Anglii nezahraje, budou platit tato jeho slova: “Splnil jsem si svůj chlapecký sen. Hrát za Anglii bylo jedním z největších ocenění, jakých se mi během fotbalové kariéry dostalo.“

Fanoušci vyvolávali Beckhamovo jméno během středečního kvalifikačního utkání v Barceloně proti Andoře a dožadovali se tak návratu dlouholetého kapitána. „Bylo skvělé slyšet dav křičet mé jméno, ale stejně tak je skvělé, že kluci získali tři body,“ poukázal záložník Realu Madrid na důležitost vítězství.

„Vím jak velkou touhu po vítězství v sobě hráči Anglie mají. Navíc dokázali, že drží jako tým pohromadě,“ pochválil své bývalé reprezentační spoluhráče za tři góly v soupeřově síti a dodal: „Bude to ještě tuhý boj o postup na mistrovství Evropy, ale já jsem na sto procent přesvědčený, že tenhle tým má dostatek kvality, aby se kvalifikoval.“

Reklama

Související témata: