Hlavní obsah

O lístky na fotbalové ME je obrovský zájem

NYON

Pokud by se měl uspokojit zájem všech fotbalových příznivců, prodalo by se na mistrovství Evropy 2008 už nyní více než deset miliónů vstupenek. Evropská fotbalová unie UEFA na závěrečný turnaj v Rakousku a ve Švýcarsku v první etapě prodeje přijala žádosti od 588 716 fanoušků ze 142 zemí. To je osmnáctkrát více než před šampionátem 2004 v Portugalsku.

Foto: UEFA

Logo mistrovství Evropy ve fotbale 2008

Článek

V této fázi však půjde do prodeje jen 350 000 vstupenek, o jejichž majitelích tak rozhodne los. Největší zájem byl o lístky na finále a semifinálové zápasy. Asi 29 procent žádostí přišlo ze Švýcarska, 27 procent z Německa a 21 procent z Rakouska. Naopak angličtí fanoušci tvořili mezi žadateli jen dvě procenta a italští dokonce jen jedno.

Druhé kolo prodeje, plánované na červen, nyní UEFA zrušila. Další běžné vstupenky si tak fanoušci budou moci koupit až prostřednictvím národních federací zúčastněných zemí, o nichž se teprve rozhoduje v kvalifikaci. Touto cestou se mezi veřejnost dostane čtyřicet procent z celkového počtu 1,05 miliónu lístků.

Asi 84 000 vstupenek půjde do prodeje ještě v dubnu jako součást drahých exkluzivních balíčků.

Reklama

Související témata: