Hlavní obsah

Ve fotbalové nominaci Walesu je pět nováčků

WREXHAM

Trenér waleských fotbalistů John Toshack povolal na červnový kvalifikační zápas pro mistrovství Evropy s Českou republikou hned pět nováčků. V pětadvacetičlenném seznamu, který dnes zveřejnil ve Wrexhamu, vůbec poprvé figurují brankář Wayne Hennessey z Wolverhamptonu, obránci Chris Gunter z Cardiffu a Neal Eardley z Oldhamu a útočníci Freddy Eastwood ze Southendu a Daniel Nardiello z Barnsley. Všichni nováčci hrají nižší anglické soutěže.

Článek

To ostatně platí o většině waleského kádru, v němž je jen pětice fotbalistů z nejvyšší soutěže - kapitán Ryan Giggs z Manchesteru United, liverpoolský střelec Craig Bellamy, zadáci James Collins s Dannym Gabbidonem z West Hamu a záložník Simon Davies z Fulhamu. Záložník Carl Robinson přiletí na sraz až z Toronta. Mužstvo je téměř kompletní, chybí jen obránce Mark Delaney z Aston Villy, který má poraněné koleno.

Toshack opět hledal posily podle rodných listů jejich předků. Například Eastwood mohl být povolán jen díky tomu, že se ve Walesu narodil jeho dědeček. Nardiello vykročí ve stopách svého otce, který v roce 1978 dvakrát oblékl waleský dres. Talentovaný hráč, který prošel školou Manchesteru United, ještě nedávno prohlašoval, že bude hrát jedině za Anglii. "Otec s ním asi promluvil, takže změnil názor," řekl Toshack.

Wales bude hrát 26. května ve Wrexhamu přátelské utkání s Novým Zélandem, o týden později přivítá v Cardiffu české fotbalisty.

Nominace Walesu:
Brankáři: Danny Coyne (Burnley, 14 zápasů/0 branek), Wayne Hennessey (Wolverhampton, 0/0), Lewis Price (Ipswich, 3/0).
Obránci: Gareth Bale (Southampton, 6/2), Danny Collins (Sunderland, 7/0), James Collins (West Ham, 16/0), Neal Eardley (Oldham, 0/0), Steve Evans (Wrexham, 4/0), Danny Gabbidon (West Ham, 31/0), Chris Gunter (Cardiff, 0/0), Craig Morgan (Peterborough, 1/0), Lewin Nyatanga (Derby, 11/0), Sam Ricketts (Hull, 17/0).
Záložníci: Andrew Crofts (Gillingham, 5/0), Arron Davies (Yeovil, 1/0), Simon Davies (Fulham, 39/5), Carl Fletcher (Crystal Palace, 21/0), Jason Koumas (West Bromwich Albion, 22/5), Joe Ledley (Cardiff, 10/0), Carl Robinson (Toronto FC, 36/1).
Útočníci: Craig Bellamy (Liverpool, 44/11), Robert Earnshaw (Norwich, 32/12)), Freddy Eastwood (Southend, 0/0), Ryan Giggs (Manchester United, 62/12), Daniel Nardiello (Barnsley, 0/0).

Reklama

Související témata: