Hlavní obsah

Rosický: Za šancemi musíme jít a proměnit je

V pořádku je po zdravotních potížích z konce sezóny kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický. Toho trápilo svalové zranění, poté mu byly operativně odstraněny zuby moudrosti. Nyní je už záložník Arsenalu fit a i přes chybějící zápasový rytmus se těší na duel ve Walesu. „Měl bych být dobře připravený, ale zápas jsem už dlouho nehrál,“ řekl Rosický na úterním srazu reprezentace v Jablonci nad Nisou.

Článek

Na sever Čech se národní tým přesunul po skandálu na minulém srazu v Praze, velké rozdíly ale fotbalisté nevnímají. „Pro nás to žádná změna není. Dobře to tady známe. Je to normální reprezentační sraz,“ řekl na tiskové konferenci Rosický.

Pohodová je i atmosféra, z níž kapitán obavy neměl. „Věděl jsem moc dobře, jaký tým tady najdu. Byl jsem s klukama v kontaktu, atmosféra je v pohodě,“ upozornil šestadvacetiletý fotbalista.

Toho přeci jen čeká atypický duel. V zápasovém zatížení nebyl pět týdnů, po zdravotních problémech se do kondice vracel individuálně. „Začínal jsem po operaci běžecky, pak jsem chodil s Jardou Šilhavým do sparťanského tréninkového centra,“ popsal tréninkový režim posledních týdnů Rosický.

Šance musí proměnit

S návraty po pauze má podle svých slov různé zkušenosti. „Je to rozdílné, pokaždé jiné. Ale tenhle zápas bude podobný jako naše zápasy v Irsku a na Slovensku. Tam jsme byli výborní a musíme být produktivní jako třeba na Slovensku. Asi si nebudeme vytvářet tolik šancí jako dřív, ale musíme za nimi jít a proměnit je,“ vyžaduje produktivitu kapitán reprezentace.

Většinu protihráčů Rosický zná z anglické Premier League, včetně hvězd Craiga Bellamyho nebo Ryana Giggse. „Je to hráč, na kterého se moc pěkně kouká. Má skvělé vedení balónu, skvělou přihrávku. Je jasné, že to je jejich vůdčí hráč,“ pěl Rosický chválu na veterána z Manchesteru United Giggse.

Rosického nerozhodily ani spekulace evropského tisku o tom, že by jej znovu chtělo angažovat španělské Atlético Madrid. „Tohle je pro mě naprosto nepodstatné. Soustředím se jen na reprezentaci, navíc v Arsenalu jsem moc spokojený,“ říká Rosický.

Reklama

Související témata: