Hlavní obsah

Rosický: Na bouřlivé prostředí jsme připraveni

Tomáš Fliegl (Cardiff)Sport.cz

Bouřlivou atmosféru čeká v sobotním utkání kvalifikace ve Walesu kapitán českých fotbalistů Tomáš Rosický. S domácí reprezentací se rozloučí veterán Ryan Giggs, jemuž spoluhráči i diváci chtějí dopřát nezapomenutelný zážitek. „Uvidíme, kolik přijde lidí. Víme, že to bude bouřlivé a jsme na to připravení,“ upozornil na páteční tiskové konferenci záložník Arsenalu.

Článek

Těšíte se na výjimečnou atmosféru, která by utkání měla provázet?

Loučením Giggse bude nálada na stadiónu ještě umocněná. Ale každý s tím počítá, tým je na to připravený. Věřím, že to zvládneme.

Jaký dopad bude mít loučení Giggse na zápas?

Jeho spoluhráči mu budou chtít dopřát co nejlepší odchod a porazit nás. Ale viděli jsme, že třeba při loučení Pavla Nedvěda nebo Karla Poborského to pro nás nedopadlo dobře.

Jak vidíte Giggse jako světového fotbalistu?

Je to strašně chytrý hráč se skvělou přihrávkou. Rád jsem se na něj díval ještě předtím, než jsem v Anglii hrál. Určitě pro nás bude znamenat největší nebezpečí.

V podzimním zápase proti Walesu jste byl poprvé reprezentačním kapitánem. Bude sobotní utkání pro vás také speciální?

Byl jsem proti Walesu kapitánem poprvé, ale každý zápas v reprezentaci je pro mě velká čest. Takže všechny zápasy beru stejně.

Jak se cítíte po zdravotní přestávce?

Zápasové zatížení jsem neměl dlouho. Teď při tréninku se cítím dobře, ale to nic neznamená. Sám jsem na to zvědavý. Ale znáte mě dobře. Když to nepůjde herně, zápas odbojuju a nechám na hřišti všechno.

Reklama

Související témata: