Hlavní obsah

Fotbal on-line: Wales - Česká republika

CARDIFF

Sobotní duel kvalifikace mistrovství Evropy bude pro české fotbalisty rozlučkou se sezónou 2006/07. Pokud ve Walesu vyhrají, udělají další krok k postupu na kontinentální šampionát. Češi jsou odhodláni zvítězit, stejně jako domácí borci. Ti chtějí dopřát svému kapitánu Ryanu Giggsovi vítěznou rozlučku s národním výběrem. Zápas v Cardiffu začíná v 16:00 a Sport.cz vám jej přinese v on-line reportáži.

Článek

Derniéra záložníka Manchesteru United plní stránky domácích novin. Velšští příznivci se ovšem těší i na soupeře, jehož největší hvězdy válí ostrovní v Premier League. Výborné vzpomínky má na místní stadión Millenium gólman Petr Čech, s Chelsea se na něm radoval ze zisku Carling Cupu.

Hra Walesu bude nejspíš s tradičním rozestavením, pětičlenná obranná hráz nastoupí i proti Česku. Hostující kouč Karel Brückner doufá, že se nebude opakovat podzimní vzájemný zápas. V něm Češi šťastně zvítězili 2:1. „Podobná paralela by se mi vůbec nelíbila,“ řekl Brückner na páteční tiskové konferenci. „Wales je ale nevyzpytatelný soupeř,“ uvedl zkušený kouč již během přípravy v Jablonci.

Jako většinou musel kouč před utkáním pro zdravotní komplikace pozměnit nominaci, místo indisponovaného Jiránka povolal Hübschmana, do Walesu neodcestoval s nataženým břišním svalem Galásek.

Nálada v českém výběru je bojovná, všichni věří v tříbodový zisk a potvrzení druhé postupové pozice. „Věřím, že utkání zvládneme,“ mluvil za ostatní kapitán Tomáš Rosický. Záložník Arsenalu se dal do pořádku po zdravotních problémech a bude chtít výsledkově navázat na první vzájemné utkání, v němž poprvé v reprezentaci přivedl tým do hry jako kapitán.

Utkání začíná v 16:00, přímým přenosem jej vysílá ČT2. Rozhodovat jej bude trojice belgických rozhodčí v čele s Paulem Allaertsem.

Předpokládané sestavy:
Wales: Hennessey - Ricketts, Gabbidon, J. Collins, Nyatanga, Ledley - S. Davies, Koumas, Robinson - Giggs - Bellamy.
ČR: Čech - Ujfaluši, Kováč, Rozehnal, Jankulovski - Polák, Rosický, Sivok, Jarolím - Koller, Baroš.

Reklama

Související témata: