Hlavní obsah

Brückner: Nejsem s výsledkem nespokojený

Daň za pozdní termín. Tou je podle trenéra fotbalové reprezentace Karla Brücknera remíza ve Walesu. V Cardiffu Češi nevstřelili gól, přesto se bod může v konečném hodnocení kvalifikační skupiny hodit. „Ještě bych s hodnocením počkal. Jestli je to ztráta dvou bodů nebo zisk jednoho. Nemůžeme vědět, jak se tabulka vyvine,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci Brückner.

Článek

Jak hodnotíte výsledek z pohledu vývoje kvalifikační skupiny?

Nejsem s výsledkem nespokojený.

A s hrou a předvedeným výkonem?

Mluvil jsem o výsledku. Předpokládali jsme, že budeme mít problémy. Bylo vidět, že hráči jsou po sezóně bez síly. Herní stereotypy byly narušené, i proto jsem byl předem opatrný. Zklamala mě finální část, kde jsme hráli hodně kostrbatě a špatně.

I proto jste střídal Baroše už v poločase?

Bylo evidentní, že hráč, který přišel za Milana Baroše, byl výrazně lepší. Takže jsem se asi nespletl.

Tušil jste, že herní přestávka Rosického tak poznamená?

Tomáš Rosický po měsíční pauze odvedl, co mohl.

A jak jste byl spokojený s debutem Tomáše Sivoka v základní jedenáctce?

Byl takřka hozen do vody jako neplavec. S námi takový zápas ještě neodehrál. Zvládl to, i když nějaké nedostatky tam byly. Ale ohromná pracovitost na velkém prostoru byla vidět. Ale i ostatní ukázali v určitých pasážích, že máme kvalitní náhradu.

Hlavně v prvním poločase jste hráli ze zatažené obrany. Byl to následek prvního vzájemného zápasu?

Hráli jsme hlubší blok, ale i v první půli jsme to předsunuli. Ještě více pak v druhém poločase, ale v závěru nám chyběly síly. Museli jsme pak reagovat a stáhnout se do hlubší obrany.

Reklama

Související témata: