Hlavní obsah

Rozehnal: Pořád máme vše ve svých rukou

CARDIFF

Jedním z mála hráčů, kteří ve Walesu předvedli výkon na úrovni svých možností, byl David Rozehnal. Stoper francouzského celku Paris Saint-Germain dvakrát v posledním okamžiku zachránil českou obranu, která na rozdíl od ofenzívy odvedla solidní výkon. „Chtěli jsme si z Walesu přivézt bod a to se nám podařilo. Samozřejmě bod je míň, než tři, ale pořád máme vše ve svých rukou,“ řekl Rozehnal po zápase českým novinářům.

Článek

Trenér Brückner oproti prvnímu vzájemnému utkání s Walesem v Teplicích posunul defenzivní blok ještě více k vlastní brance. Cílem bylo eliminovat rychlost útočníků soupeře - Bellamyho a Giggse. „Připravili jsme se na to, že budeme hrát zataženější. Nechtěli jsme soupeři dát prostor za námi. Giggs s Bellamym jsou dvojice, která na podobné akce hraje, dává si nepředvídatelné přihrávky. Bellamy je navíc superrychlý hráč, ale k ničemu jsme je nepustili,“ uvedl po utkání Rozehnal.

Loučící se Giggs se přeci jen k několika akcím dostal, už v 11. minutě navíc uvolňoval Bellamyho. Před ním v poslední chvíli odkopl míč na roh právě šestadvacetiletý stoper. „Moje zákroky vyplynuly ze hry. První přišel po pěkné akci Walesu, kdy jsem v zápalu boje trefil špičkou míč a Bellamymu sebral balón. Měl jsem možná trochu štěstí. Kdybych do toho šel víc, tak hrozila penalta,“ popsal svízelný okamžik Rozehnal.

Celkově byl ale s prací defenzívy spokojený. „Lehké to nebylo. Ale zvládli jsme to lépe, než v domácím zápase. Nedostali jsme gól,“ pojmenoval možná jediné pozitivum sobotního odpoledne. Jinak hra obou týmů byla příliš ovlivněná pozdním kvalifikačním termínem, i když na druhou stranu v pátek se v utkání Angličanů s Brazílií diváci nenudili celých devadesát minut. Ofenzivních akcí bylo v Cardiffu málo, největší šanci zastavila domácímu Koumasovi spojnice pravé tyčky a břevna branky Petra Čecha.

Nohy jsou už tvrdší

Jednou se do útočné akce zapojil i Rozehnal. „Měl jsem střelu, kterou mi zblokoval jejich obránce. Jinak trenér po mě nechtěl, abych se nějak moc vysouval. Troufám si ale říct, že na to byl prostor. Věřili jsme, že se nám nějaký gól podaří vstřelit,“ přiznal obránce Paříže.

Rozehnal po zápase uvedl, že problémy s mimořádnou únavou před utkáním neměl. „Osobně jsem se cítil skvěle. Ale hodně hráčů mělo v nohách spoustu zápasů, bylo to pro nás poslední utkání sezóny. Navíc v nezvyklý odpolední čas, kdy ještě bylo hodně teplo. Nejsem tak extrémně unavený, ale samozřejmě to je jiné než v úvodu sezóny. Nohy jsou už tvrdší a cítím, že toho je dost. Dovolená bude fajn,“ těší se na volno Rozehnal.

V zápase se loučil s reprezentační kariérou kapitán Walesu Ryan Giggs, přesto stadión Millenium nebyl zaplněný ani z poloviny. Diváci se navíc až na odchod Giggse minutu před koncem nijak bouřlivě neprojevovali. „Překvapilo mě to, ale na druhou stranu i tak byla atmosféra dobrá. Stadión je hodně fotbalový, měli jsme tu vlastní diváky. Atmosféra se mi líbila,“ pochválil české příznivce David Rozehnal.

Reklama

Související témata: