Hlavní obsah

Giggs si loučení užil, postrádal jen výhru

CARDIFF

Spokojený byl po svém posledním utkání za reprezentaci Walesu Ryan Giggs. Záložník Manchesteru United se rozloučil s národním týmem a bude nastupovat jen v klubu. Třiatřicetileté hvězdě připravili domácí příznivci důstojné rozloučení. „Jen mě mrzí, že jsme nezvítězili. Šancí ke vstřelení gólu jsme měli dost,“ litoval po utkání Giggs.

Článek

Opora velšské reprezentace si duel proti favorizovanému soupeři vychutnala, pro české barvy znamenal Giggs největší nebezpečí. Jeho stopa v národním celku mohla mít pohádkový konec, proti byl ale v 68. minutě brankář Petr Čech. „Měl jsem skórovat, ale po svém sólu jsem míč trefil až moc. Jsem zklamaný, že jsme žádnou z našich šancí nedokázali proměnit. Češi mají velice dobrý tým, ale několikrát jsme je nechali vypadat velice obyčejně,“ řekl novinářům po utkání Giggs.

Pro třiatřicetiletého ofenzivního fotbalistu byl zápas zakončením výjimečného týdne, v jehož polovině oznámil konec v reprezentaci. „Byl to pro mě velice emocionální týden a bylo těžké říct každému sbohem. Jsem moc rád za přijetí, jaké mi fanoušci na stadiónu přichystali. Také tým byl ke mně skvělý, za což jsem kolegům vděčný,“ děkoval rodák z Cardiffu.

Devítinásobný šampión Premier League pochválil kolegy, kteří byli Česku rovnocenným soupeřem. „Předvedli jsme výborný výkon, na němž můžeme stavět v dalších utkáních.“ Minutu před koncem utkání Giggsova kariéra v reprezentaci skončila. Kouč Toshack dopřál hvězdě svého výběru rozloučení na úrovni. Do té doby spíše mlčící domácí příznivci bouřlivými ovacemi vyprovodili záložníka Manchesteru z hřiště. „Zápas jsem si užil. Skončit v reprezentaci bylo pro mě velké rozhodnutí. Všem kolegům přeji hodně úspěchů v dalších zápasech,“ uvedl Giggs. Wales ale remízou pravděpodobně přišel o možnost postupu na mistrovství Evropy, se sedmi body ze šesti utkání je na páté příčce.

Giggs zaběhl ke kolegovi z útoku Craigu Bellamymu, předal mu kapitánskou pásku a zamířil ke střídačce. „Craig bude skvělým kapitánem a já mu přeji jen to nejlepší. Viděl jsem ho ve dvou zápasech, kdy s kapitánskou páskou vyběhl. Je to lídr na hřišti i mimo něj,“ chválil forvarda Liverpoolu Ryan Giggs. V září čeká Wales favorit kvalifikační skupiny D - Německo.

Jak šly minuty při rozlučce Ryana Giggse
4Po hlavičce na hranici pokutového území přišel o míč.
11Přihrávkou hledal Bellamyho, akci zastavil faulem Sivok. Po rozehrání si vyměnili míč s Bellamym, v poslední chvíli ukopl míč na roh Rozehnal.
13Z přímého kopu mířil nad - stadiónem to jen zašumělo.
15Sportovně vrátil míč soupeři poté, co Koller uklidil míč do autu, aby mohla být přerušená hra po zranění domácího fotbalisty.
36Jeho průnik po levé straně srazil na roh Polák.
43Po ztrátě míče zabojoval, vrátil se a zastavil průnik Rosického.
46Po levé straně se prohnal kolem Ujfalušiho, po přihrávce před Bellamym znovu výborně zasáhl Rozehnal.
56Zkoušel uspět technickou střelou placírkou k tyči, Čech byl překvapený.
68Úchvatné sólo přes trojici protihráčů, střela skončila znovu u gólmana hostí.
74Patičkou uvolnil Simona Daviese, jenž střílel nepřesně.
85Vyžádal si na rozhodčím faul po napadání Matějovského.
89Okamžik loučení. Předal kapitánskou pásku Bellamymu a za bouřlivých ovací tribun naposledy v národním celku zamířil na střídačku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články