Hlavní obsah

Policie navrhuje obžalovat fotbalistu Poulsena za ránu pěstí

KODAŇ

Policie v Kodani navrhuje, aby byl dánský fotbalista Christian Poulsen obžalován za úder pěstí do břicha švédského soupeře během sobotního utkání kvalifikace ME 2008. Na záložníka FC Sevilla podal nejmenovaný dánský občan trestní oznámení a Poulsenovi tak hrozí podle dánských zákonů měsíční vězení.

Článek

Poulsenův zákrok minutu před koncem zápasu byl na začátku řetězce událostí, který vyvrcholil předčasným ukončením utkání. Zákrok potrestal rozhodčí vyloučením, navíc nařídil proti domácím penaltu, což neunesl jeden z dánských fanoušků a vtrhl na hřiště. Sudího Herberta Fandela napadl a ten bez okolků zápas za stavu 3:3 ukončil.

Policie by nyní ráda Poulsena obžalovala. Mluvčí kodaňské policie Flemming Steen Munch řekl listu 24 Timer, že je na čase, aby byl z události vyvozen exemplární případ. "Násilí na fotbalových stadiónech je pomalu vnímáno a akceptováno jako normální, ale to se nesmí dít," uvedl. Podle něj se v Poulsenově případě jednalo o promyšlený a vědomý úder, který je z policejního hlediska závažnější než následný neúspěšný pokus fanouška inzultovat rozhodčího.

K tomu se Poulsen odmítl vyjádřit, nicméně se za ránu pěstí už v médiích omluvil a označil ji za "největší hloupost svého života". Trenér Morten Olsen jej sebou nevzal ke středečnímu utkání v Lotyšsku a nechal se slyšet, že hráče dopouštějící se takových zkratů nebude v budoucnu do národního týmu povolávat. Poulsen prý zase věří, že dobrými výkony získá důvěru kouče zpět.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články