Hlavní obsah

Slovenský tisk: Fotbalisté promrhali šanci na lepší výsledek

BRATISLAVA

Slovenský tisk hodnotí středeční těsnou prohru fotbalové reprezentace v Německu 1:2 jako promrhanou šanci na lepší výsledek. Po neúspěchu proti jednomu z favoritů kvalifikační skupiny se slovenské naděje na účast na mistrovství Evropy posunuly do teoretické roviny.

Článek

"Škoda těch laciných gólů... Mohli jsme dokázat víc," napsal k vystoupení Slováků v Hamburku deník Šport. Domácí výběr podle Športu už myslel spíš na letní dovolené, ale slovenský tým mu pomohl ke třem bodům vlastními chybami.

Podle nejčtenějšího deníku Nový Čas byli Slováci v celém utkání fotbalovější a místy si rychlými kombinacemi ze soupeře dělali dobrý den. V útoku jim ale chyběla finální přihrávka. "Škoda, německý favorit byl zralý na facku," napsal Nový Čas.

Úvahy o možném postupu Slovenska na mistrovství Evropy jsou podle deníku Sme po další bodové ztrátě už jen matematickou hříčkou. "Hloupá prohra zmařila všechny naše naděje," poznamenal list. Slovenské mužstvo podle něj hrálo odvážně a celkem dobře v útoku, opět ale selhalo v defenzivě. K prvnímu gólu Němců domácímu útočníkovi Miroslavu Klosemu výrazně pomohl skluz obránce Jána Ďurici.

Reprezentačnímu trenérovi Jánu Kocianovi se nevydařil návrat do Hamburku, kde jako hráč v minulosti oblékal dres místního klubu St. Pauli. Deník Plus Jeden Deň si všiml, že Kocian se poprvé posadil na lavičku národního mužstva v obleku. "Změna oblečení nám však štěstí nepřinesla," dodal list.

Po středečním nezdaru zůstalo Slovensko v tabulce skupiny D na čtvrtém místě a na vedoucí Němce ztrácí už deset bodů. Druhou postupovou příčku zatím drží Česko, které dosud nasbíralo o pět bodů víc než slovenský celek.

Reklama

Související témata: