Hlavní obsah

Na srazu reprezentace chyběli maturant Fenin a Sionko

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace se už v Praze chystá na blížící se pokračování kvalifikace ME 2008. V sobotu se svěřenci trenéra Brücknera představí v San Marinu, ve středu poté v klíčovém utkání hostí na Letné Irsko. Ve strahovském hotelu Crowne Plaza se po poledni hlásilo devatenáct hráčů, chyběli Libor Sionko a Martin Fenin.

Článek

Trenér Karel Brückner nemůže počítat se zraněnými obránci Zdeňkem Grygerou z Juventusu Turín a Martinem Jiránkem ze Spartaku Moskva. Do nominace se zatím nedostal mladý bek Wolfsburgu Jan Šimůnek, jehož dodatečné povolání pro duel s Iry Brückner zvažuje.

V neděli byl povolán záložník dánského FC Kodaň Libor Sionko, který naposledy reprezentoval v březnové kvalifikaci proti Německu. Ofenzivní středopolař se do Prahy přesunul po své dodatečné nominaci, Martin Fenin v úterý skládal opožděnou maturitní zkoušku. "Sionko už dorazil a bude na tréninku, Fenin čeká na výsledky," řekl na úterní tiskové konferenci mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Fotbalisté jsou v pořádku, jen někteří si přivezli z klubu menší zdravotní komplikace. "Ty souvisejí se zatížením a únavou hráčů. Problémy má Jarolím, Rosický a Ujfaluši. Ostatní jsou v pořádku," přiblížil zdravotní stav Brückner. Ten přivítal i Tomáše Ujfalušiho a Marka Jankulovského, kteří proti sobě nastoupili v pondělní dohrávce AC Milán - Fiorentina. Oba hráče z italské Serie A čeká lehký trénink, stejně jako indisponované kolegy. "Máme vše už teď rozdělené na tři nebo čtyři skupiny," uvedl trenér.

V San Marinu bude Brückner některé opory šetřit pro duel s Irskem, varianta s nejsilnější sestavou není příliš pravděpodobná. "Spíš nechám některé hráče odpočinout. Přestože to je důležitý kvalifikační zápas o tři body," připustil kouč, jenž odmítá podcenění. "S tím jsme opravdu problémy neměli. Nebudeme si ale plést jablka s hruškami. Musíme zvládnout San Marino, pak přijde Irsko."

V pátek se fotbalisté po třech dnech přípravy v Praze letecky přesunou do Rimini a poté zamíří do San Marina. To v říjnovém domácím zápase porazili 7:0. Zápas v San Marinu začíná ve 20:15. Zájemci o středeční utkání proti Irsku mohou ještě zakoupit lístek, zbývajících 1500 vstupenek bude ve středu v prodeji v zákaznickém centru na Letné.

Reklama

Související témata: