Hlavní obsah

Rosický: Nechceme mít problémy jako Irové

Fotbalová reprezentace má zpět svého kapitána. V přípravě v Rakousku Tomáš Rosický pro zranění chyběl, pro kvalifikační dvojutkání v San Marinu a proti Irsku je už záložník Arsenalu kouči Brücknerovi k dispozici. I tentokrát jej ale trápí zdravotní potíže. „Není to nic vážného, jen nakopnutý kotník,“ uklidnil fanoušky Rosický na úterním srazu v Praze.

Článek

V posledním utkání národního celku v Rakousku jste chyběl. V jakém stavu jste nalezl reprezentaci nyní?

Je v pořádku, až na Zdeňka Grygeru jsme na tom zdravotně dobře. Je pozitivní, že skoro všichni nastupujeme v klubech pravidelně.

Nebude pro vás nevýhodou vynechání utkání v Rakousku?

Jedním neodehraným zápasem jsem se od kluků nevzdálil. Nevidím žádný problém.

V sobotu hrajete v San Marinu. Nebudete už ale myšlenkami ve středu na Letné, kdy hostíte Irsko?

Irové měli v San Marinu obrovské problémy, což nechceme připustit. Musíme získat tři povinné body. Když ale nepřistoupíme k zápasu, jak máme, může být problém. Věřím ovšem, že oba zápasy dotáhneme do vítězného konce.

V Liberci jste stejnému soupeři nasázeli sedm gólů. Může být nadcházející utkání vzpruhou pro útočníky, kterým se na úvod sezóny daří?

Zápas pro ně může být strašně důležitý s ohledem na zápas s Irskem. Když se jim povede dát gól, pomůže jim to. Každá trefa může zvednout sebevědomí.

Nestraší vás výhra Irska 4:0 v přípravě proti Dánsku?

Ani ne, ten zápas jsem neviděl. Říkal mi spoluhráč v Arsenalu Bendtner, že soupeř měl strašné štěstí. Irům prý spadlo do branky vše, na co sáhli. Třeba si to štěstí vybrali.

Který z Irů je podle vás nejnebezpečnější?

Hráli jsme nedávno proti Manchesteru City, velice dobře hrál Dunne.

Arsenalu se na úvod sezóny mimořádně daří, jste jen o skóre druzí za Liverpoolem. Čekal jste to po odchodu kapitána Henryho?

Do sezóny jsme vstoupili dobře, splnili povinnost v podobě postupu do Ligy mistrů. Sice jsme přišli o světového hráče, jakým Henry je. Zatím se nám bez něj daří, kluci cítí šanci a hrají dobře. Doufám, že to tak bude pokračovat i nadále.

Radost vám určitě udělalo i prodloužení smlouvy s trenérem Wengerem...

Jsem rád, že pod takovým trenérem můžu hrát. Je to dobrá zpráva pro všechny hráče v klubu. Každý si přál, aby zůstal.

V Lize mistrů změříte po Spartě síly i se Slavií. Jaký byl v klubu ohlas na los základních skupin?

Všichni jsou rádi, že jedou zase do Prahy. A že nemusejí do Doněcka. Slavii samozřejmě nikdo moc nezná. Jeden hráč se mě dokonce zeptal, jestli hrajeme s Duklou. Slavia je nevyzpytatelné mužstvo, dvakrát porazila Ajax. Všichni si uvědomují, že to nezvládne slabé mužstvo. Budou to dva těžké zápasy.

Reklama

Související témata: