Hlavní obsah

Fotbalisté se před deštěm schovali, Baroš hrát nebude

Start Milana Baroše v sobotním kvalifikačním duelu v San Marinu je vyloučen a příliš pravděpodobná není ani jeho účast v dalším zápase proti Irsku, s kterým čeští fotbalisté hrají za šest dnů na Letné. Zranění zad reprezentačního útočníka ze středečního tréninku se totiž ukázalo být těžšího rázu, než se původně zdálo. Barošovi mohlo přinést potíže i chladné pražské počasí, k němuž se ve čtvrtek přidal i vytrvalý déšť.

Článek

Dalším možným zraněním v nebývale chladném počasí a vytrvalém dešti chtěl trenér Karel Brückner předejít, a tak zřejmě i kvůli tomu přesunul větší část čtvrtečního tréninku pod střechu.

Baroš se dostával do nadějné formy, jenže místo dalších reprezentačních duelů zřejmě bude vysedávat jen v hledišti. Vyplývá to z vyjádření reprezentačního lékaře Petra Krejčího. "Bohužel se potvrdila horší varianta, kterou jsme si původně nechtěli připouštět. Není to jen svalové zranění, v místě zranění má drobný hematom a několik nejbližších dnů čeká Milana absolutní klid s další podpůrnou léčbou," uvedl Krejčí před novináři poté, co se dozvěděl zprávu z ranního vyšetření na ultrazvuku, které poranění odhalilo.

První zkouška případného uzdravení čeká na Baroše až v neděli. "Při větším zatížení se pozná, zda se bude moci připravovat na Irsko. Zatím sice zůstáváme optimisty, ale pokud bych měl mluvit za sebe, tak takovým rychlým způsobem asi léčba neproběhne," naznačil Krejčí, že Baroš nebude k dispozici možná ani na klíčový zápas kvalifikace.

Zranění mohlo přinést i chladné počasí

Barošovo zranění mohlo přinést i chladné pražské počasí, k němuž se ve čtvrtek přidal i vytrvalý déšť. Reprezentace sice měla dopoledne v plánu poslední trénink před pátečním odletem do San Marina, ale trenér Karel Brückner změnil plán a místo hodinové přípravy na promočeném trávníku mužstvu naordinoval podobně dlouhou přípravu v atletickém tunelu uvnitř strahovského stadiónu Evžena Rošického.

Na hřiště se hráči podívali až na poslední čtvrthodinu. "Byl to dobrý nápad, přechod počasí je opravdu nezvyklý a i za tu krátkou chvíli jsme promokli na kost," řekl za hráče záložník Jan Polák, který je přitom ze svého nového bruselského angažmá na častější déšť zvyklý.

Fotbalisté se po přípravě prohřáli v sauně a vířivce, po zbytek dne už budou mít volno. První taktickou přípravu u videa už stihli dnes po snídani, kdy jim Brückner pouštěl sestříhané sekvence z prvního poločasu nedávného kvalifikačního duelu San Marino - Kypr. Domácí v něm prohráli pouze 0:1 a kladli papírově silnějšímu celku velký odpor.

Fotbalisté vyrazí do San Marina v pátek dopoledne leteckým speciálem do známého turistického centra v italském Rimini, nedaleko budou také bydlet. San Marino je od italského letoviska vzdáleno kolem třiceti kilometrů.

Reklama

Související témata: