Hlavní obsah

Kouč Ferguson pohrozil před kvalifikačním duelem obránci Evrovi

MANCHESTER

Slavný skotský kouč Alex Ferguson odlehčil atmosféru před nadcházejícími kvalifikačními boji o postup na evropský šampionát. Francouzský obránce Manchesteru United Patrice Evra totiž v pátek novinářům prozradil, že ho Sir Alex varoval, aby se nevracel zpět, pokud Francie zničí šance fotbalistů Skotska na postup.

Foto: Internet

Alex Ferguson

Článek

Evra by se měl objevit v sestavě při utkáních skupiny B, v nichž francouzský tým čeká v sobotu duel v Itálii a ve středu v Parku princů právě Skotsko.

Ferguson obvykle nerad vidí své svěřence v prohrávajícím týmu, tentokrát je však situace jiná. "Mluvil jsem se Sirem Alexem akorát předtím, než jsem zamířil do Francie na kvalifikaci. Přál mi vše nejlepší, abych si to užil a mohl být na sebe hrdý, ale pak přidal ještě jeden vzkaz na cestu," řekl Evra deníku Daily Record. "Prý ať se neodvažuju porazit Skotsko, a pokud se to stane, ať se do Manchesteru vůbec nevracím," dodal.

"Potom jsme o tom zápasu chvilku vtipkovali, ale stejně z toho mám nakonec pocit, že já osobně nemohu vyhrát. Když vyhrajeme, tak bude nešťastný, a když prohrajeme, tak si ze mě bude utahovat," vysvětlil v nadsázce Evra.

Talentovaný hráč také připomněl, že svého šéfa varoval, neboť Francie touží v následujících dvou zápasech po maximálním zisku. Tým vede skupinu s dvoubodovým náskokem před Italy, třetí je o další bod zpět Skotsko. "Je to pro nás veledůležitý zápas. Ale každý mluví jen o utkání v Itálii, a v mé mysli není pouze Itálie, ale také Skotsko," řekl Evra.

Reklama

Související témata: