Hlavní obsah

Rosický: Musíme eliminovat zdržování soupeře

SERRAVALLE

Jeho úloha je jasná. V sobotu by měl Tomáš Rosický zásobovat přesnými pasy své spoluhráče v kvalifikačním utkání v San Marinu. Fotbalový trpaslík obvykle jen sleduje přibývající počet gólů ve své síti, nejinak by tomu mělo být i v sobotu. „Jejich styl je jasně daný. Budou zdržovat, natahovat zápas. Aut zabere minutu, faul dvě. Musíme se vyvarovat zejména útočných faulů,“ řekl Rosický v Serravalle.

Článek

V San Marinu český národní tým přivítalo sluníčko a příjemné počasí. Z velkého přechodu z pražské zimy kapitán reprezentace strach nemá. „Je tady příjemně, není velké vedro. Navíc se hraje večer. Neměl by být problém,“ řekl záložník Arsenalu na předzápasové tiskové konferenci.

Kvalita trávníku je dobrá, malý stadiónek se nedá srovnávat s chrámy, na kterých obvykle Rosický nastupuje v Anglii. „Prostředí mě nezajímá. Přijel jsem sem vyhrát,“ upozorňuje středopolař na nutnost tříbodového zisku.

V pořádku je už bolavý kotník, který jej trápil po příjezdu na sraz. „Říkal jsem rovnou, že to nic velkého není. Od středy jsem normálně trénoval. Je to v pořádku,“ popsal svůj aktuální zdravotní stav Rosický.

V přípravném utkání ve Vídni reprezentaci chyběla jeho kreativita, ofenzivní schopnosti by měl Rosický uplatnil v San Marinu. „Jejich styl je jasně daný. Budou zdržovat, natahovat zápas. Aut zabere minutu, faul dvě. Budeme se snažit vyvarovat hlavně útočných faulů,“ má o taktice soupeře jasno.

Problémy nechtějí připustit

San Marino je přesto jasným outsiderem a nic jiného než jasná výhra se neočekává. „Musíme získat tři povinné body. Když ale nepřistoupíme k zápasu, jak máme, můžeme mít problém jako tady měli Irové,“ připomněl hubenou výhru 2:1 Irska Rosický.

Právě Irsko budou Češi už ve středu hostit v Praze na Letné a souboj s nejbližším soupeřem v tabulce bude klíčový pro další vývoj kvalifikační skupiny D. „Zápas v San Marinu bude strašně hlavně pro útočníky důležitý s ohledem na zápas s Irskem. Když se jim povede dát gól, pomůže jim to. Každá trefa může zvednout sebevědomí,“ říkal ještě v Praze Tomáš Rosický.

Zápas San Marino - Česko začíná v sobotu ve 20:15 a přímým přenosem jej vysílá Prima. Rozhodovat jej bude trojice Srbů v čele s Dejanem Filipovičem. Sport.cz vám přinese podrobnou on-line reportáž.

Reklama

Související témata: