Hlavní obsah

Rosický: Musíme Iry zvládnout i bez Kollera

SERRAVALLE

Čeští fotbalisté po nevydařeném utkání v San Marinu úsměvy nehýřili, trpaslíkovi vstřelili jen tři góly a herně domácí amatéry nedokázali zatlačit před vlastní branku. Plánované zvednutí sebevědomí před středečním utkáním proti Irsku se nekonalo. „Nic není zadarmo. Splnili jsme povinnost, ale ideální to nebylo,“ připustil po zápase kapitán Tomáš Rosický.

Článek

Záložník Arsenalu otevřel skóre, ale moc příležitostí předvést svoji kreativitu neměl. Domácí blok odolával a prostoru ke kolmici za obranu příliš nebylo. „Měli jsme problémy dostat balón k útočníkům,“ popsal hlavní problém Rosický.

Nakonec skóre neotevřel žádný z trojice útočníků, jež kouč Brückner poslal do hry. Poctivé sledování míče se vyplatilo právě ofenzivnímu středopolaři. „Dobíhal jsem k brance, že se ke mně může míč odrazit. Povedlo se,“ popsal svůj zásah Rosický, který se poprvé v národním celku trefil hlavou. „Dal jsem jeden gól hlavou za Arsenal a teď tady. Takže to dokážu spočítat, není to tak složité,“ přiblížil neobvyklost úspěšné hlavičky.

Kvalifikace San Marino - Česko na Sport.cz
ON-LINESan Marino - Česko
REFERÁTČeši trpaslíka nezlomili, proti Irům bude chybět Koller
BRÜCKNERV naší hře byla zbrklost, nervozita
ROSICKÝMusíme Iry zvládnout i bez Kollera
KOLLERJsem na sebe pořádně naštvaný

Domácí hráči reklamovali ofsajd. Rosický měl chvilku strach, že by gól nemusel platit. „Napadlo mě to. Podíval jsem se na rozhodčího, naštěstí ofsajd nebyl,“ vzpomněl si na první okamžiky po svém zásahu Rosický.

V závěru zápasu zvýšil Jankulovski a v nastavení završil padesátku svých reprezentačních gólů Jan Koller. Ten byl ale po v průběhu druhé půle napomínán žlutou kartou a ve středečním utkání proti Irsku do hry nezasáhne. „Neúčast Honzy Kollera ve středu je ztráta a velký problém,“ připustil kapitán týmu.

Koller je ze hry, k dispozici má kouč po dodatečném povolání Libora Doška pětici forvardů. „Máme Kuliče, Fenina, Vlčka. To jsou pohybliví kluci. Budeme hrát jinak, problém v případné absenci vysokého útočníka nevidím,“ vyvracel otázky na důležitost dlouhána na hrotu Rosický.

Irové jen remizovali na Slovensku, a tak ztrácejí na české fotbalisty tři body. V Praze tak ve středu musejí hrát na vítězství, aby si zachovali šance na postup. „Nás náskok se o něco zvětšil. To by mohlo svádět ke spekulacím, že by nám mohl stačit bod. S čímž taky vůbec nesouhlasím. Musíme hrát na vítězství. Když ho zvládneme, tak můžeme říct, že jsme na mistrovství Evropy jednou nohou,“ potvrzuje důležitost středečního utkání Tomáš Rosický.

Reklama

Související témata: